Oroszok tüntettek Ukrajna mellett Milánóban

2022. október 24. 21:02

A világ legnagyobb gótikus katedrálisa elé a Szabad Oroszok háborúellenes világmozgalma szervezett demonstrációt.

2022. október 24. 21:02
null

A Szabad Oroszok háborúellenes világmozgalma október 21-től 24-ig világméretű „Szolidaritás a háború ellen” kampányt hirdetett. Október 22-én Rómában, október 23-án pedig Milánóban, a Dóm téren tartottak Ukrajna mellett kiálló, háborúellenes tüntetést külföldön élő oroszok és fehéroroszok – számolt be az rtl.hu.

Vasárnap délután a milánói dóm lépcsőin több olasz ifjúsági szervezet, politikai formáció, valamint Milánóban élő oroszok és fehéroroszok sorakoztak fel molinókkal, táblákkal, valamint EU-s és ukrán zászlókkal.

„Csak akkor lehet igazi béke, ha az orosz megszálló elhagyja Ukrajnát”

A felszólalók elítélték Vlagyimir Putyin orosz elnök ukrajnai agresszióját, és arra hívták fel a figyelmet, hogy az ukrajnai helyzet egyértelmű: „van egy támadó, és van egy honvédő, és ha igazi békét akarunk, akkor ebből kell kiindulni, és azt támogatni, aki a hazáját védi”.

– mondta egy grúz demonstráló, arra emlékeztetve a jelenlévőket, hogy 2008 óta hazájának jelentős részét megszállás alatt tartja Oroszország.

A tüntetők egyik fő üzenete az volt, hogy az ukrán ellenállást további fegyverszállítmányokkal és újabb Oroszország elleni szankciókkal is támogatni kell, hiszen „ők vívják most saját földjükön a Nyugat csatáját, egyenlőtlen erőviszonyok mellett” – idézte az rtl.hu.

Nyitókép illusztráció. Fotó: MAIRO CINQUETTI / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kegyes urunk KaroIus
2022. október 25. 10:49
- Maguk oroszok? - Si, akarom mondani da.
RasPutin
2022. október 25. 10:31
Nos az 1956os megtorlás elöl elmenekült magyarok ha ott kinn az USAban Magyarország ellen beszél akkor ő hazaáruló?
Isten jobb keze
2022. október 25. 01:26
Ez kb majdnem olyan, mint hogy India, gyarmatositani fogja Angliát xdxd aki érti, az érti..
youngboy
2022. október 25. 00:48
Fasiszta turulvadászok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!