Őrizetbe vették a Krími híd felrobbantásával gyanúsított személyeket

2022. október 12. 10:12

Öt orosz és három ukrán, illetve örmény állampolgár van az oroszok őrizetében.

2022. október 12. 10:12
null

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) őrizetbe vette a Krími híd elleni támadás nyolc gyanúsítottját – tudatta szerdán a szervezet közkapcsolati központja.

Öt orosz és három ukrán, illetve örmény állampolgár van őrizetben a bűncselekmény előkészítésében játszott szerepéért

– derült ki a tájékoztatásból.

A támadás előkészítésében az oroszok szerint legalább tizenketten vettek részt. A robbanóanyagok Bulgáriából a georgiai Poti kikötőjébe, majd Örményországba szállításának megszervezésében több ukrán, georgiai és örmény állampolgár vett részt. Egy további ukrán és öt orosz állampolgár segítségével dokumentumokat készítettek, amelyekben egy nem létező krími céget jelöltek meg címzettként.

Az FSZB és az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) közösen azt állítják: a támadás szervezője az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főigazgatósága, annak vezetője, Kirill Budanov alkalmazottai és ügynökei voltak.

(MTI)

Nyitókép: Mandiner Archív

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kivancsijani
2022. október 12. 11:58
Ajaj...
llnnhegyi
2022. október 12. 11:25
"Kirill Budanov ukrán külügyminisztérium!" Adatok betáplálva a Kaspi-tengeri rakéta kilövőállomáson?
bagira
2022. október 12. 11:00
Ukrán terroristák amerikai terv szerint robbantottak.
MTom
2022. október 12. 10:49
Es mint mindig az oroszok hazudnak. Kozzetettek kepeket a kamion atvizsgalasarol meg a rontgenezeserol, es a kettonek koze nincs egymashoz. Nem csak hogy folyamatosan hazudnak de meg rosszul is
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!