Építkeznek az oroszok: kifinomult lézerrendszer építése látszik egy orosz űrlétesítményben

2022. július 09. 07:29

A rendszert az ellenséges műholdak elvakítására tervezték.

2022. július 09. 07:29
null

Az orosz védelmi minisztérium a Krona űrlétesítményében, Zelencsukszkaja közelében elkezdett építkezni. A Google Earth legújabb képein egy kifinomult lézerrendszer építkezése látszik egy orosz űrlétesítményben,

amelyet az ellenséges műholdak elvakítására terveztek.

Az új komplexumra a The Space Review derített fényt, amely nyilvános műholdképeket és orosz ipari vállakozóktól származó pályázati dokumentumokat valamint pénzügyi dokumentumokat elemzett.

A Kalina nevű projektet úgy írták le, mint egy „elektrooptikai hadviselésre” tervezett lézerrendszert, amely véglegesen elvakítja az ellenséges műholdakat úgy, hogy erős lézerimpulzusokkal károsítja azok optikai érzékelőit. Ez a technológia jelentősen különbözik a ma használatostól, mivel azok csak átmenetileg tudják megvakítani az optikai rendszereket.

Az orosz szabadalmi és közbeszerzési dokumentumokból kiderül, hogy a létesítmény külön nyomkövető rendszerrel, valamint olyan adaptív optikával rendelkezik, ami jobban csökkenti a légköri zavarokat. Ezzel a rendszerrel együtt maga az eszköz rendelkezik egy adó-vevő rendszerrel is, amely méri a célpontról visszaverődő lézerfényt, hogy jobban célozhasson közvetlenül a célobjektum optikai rendszereire.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Armageddon
2022. július 09. 13:38
Látom, már helyezkecc(!)
chief Bromden
2022. július 09. 08:53
Felmehet a térképek ára is?
zvarallyay
2022. július 09. 08:41
Ilyen lézer rendszereket mi magyarok is tudunk építeni, ehhez ma már nem kell atomhatalomnak lenni. Persze itthon a szegedi lézeres kutatóban nem ilyen célra használjuk őket. Szerencsére...
Rizsa
2022. július 09. 08:26
Szóval hol van a fejlett technológia. Az orosz elhitette a nyugati országokkal hogy le van maradva. A nyugat elégedetten hátra dőlt és egyre több hülyegyerek került magas beosztásban. Az oroszok megszavazta őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!