Zelenszkij: Minden újabb orosz atrocitással csökken a megegyezés esélye

2022. május 11. 15:40

„Továbbra is készek vagyunk tárgyalóasztalhoz ülni és egyeztetni egészen addig, amíg nem késő” – hangoztatta az ukrán elnök.

2022. május 11. 15:40
null

Fogyatkozik az ukrán kormány türelme az április elején megrekedt tűzszüneti tárgyalások folytatására az orosz féllel, közölte szerdán délután Kijevben Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, írta a CNN. Az ukrán elnök kiemelte, „továbbra is készek vagyunk tárgyalóasztalhoz ülni és egyeztetni egészen addig, amíg nem késő”.

De Zelenszkij szerint „minden új Bucsával, minden új Mariupollal, minden olyan várossal, ahol halottak tucatjai fekszenek, minden nemi erőszakkal,

minden új atrocitással a vágy és a lehetőség, hogy megegyezzünk eltűnik,

ahogy a konfliktus diplomáciai megoldásának lehetősége is egyre kevésbé elképzelhető” – szögezte le az ukrán vezető.

Zelenszkij azonban az amerikai újságíróknak most is elismételte, teljesen biztos benne, hogy Ukrajna ezt a háborút megnyeri és minden területét visszaszerzi, és hogy az Európai Unió csak nyerne azon, ha Ukrajnát is felvenné tagjai közé:

Már bizonyítottuk hadseregünk képességeit, erőt jelentenénk ezeknek az államoknak is”

– osztotta meg Zelenszkij, miért lenne szerinte kölcsönösen előnyös EU-csatlakozásuk.

Nyitókép: Ukrán elnöki hivatal / AFP

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2022. május 11. 18:34
megegyezés? az még Z. feladata volna?
Akitlosz
2022. május 11. 18:18
Az ukrán kormánynak a katonája fogyatkozik. Jelenleg felesleges a tűzszünet bármi egyéb előremutató megállapodás hiányában. A csatatéren kell eredményeket elérni a jobb tárgyalási pozícióért.
counter-revolution
2022. május 11. 18:17
Földi László: A világ vezetői az őrültség jegyeit mutatják? https://www.youtube.com/watch?v=NH-nenXmwpE Kemény és igaz szavak az egész beszélgetés során.
Dezsőke
2022. május 11. 18:09
talán már el is szalasztottad a megegyezés lehetőségét, de szerintem egy mini Ukrajnára, (feltéve, hogy nem menekül el mindenki), - van esélyetek. aztán majd koldulhatsz az újjáépítésre is, követelheted a lovét... ja, és a háborút, vagy mi ez, szerintem már elveszítettétek régen, mivel ti állítólag, azt olvastam, inkább csak teret adtok a fehyveres konfliktusnak, igazából nem is rólatok szól a dolog..., igaz lehet ez?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!