Orosz gép sértette meg Svédország légterét

2022. május 01. 07:13

Az eset azt követően történt, hogy a svéd miniszterelnök bejelentette, nem terveznek népszavazást kiírni a NATO-csatlakozásról.

2022. május 01. 07:13
null

Svédország szerint orosz katonai repülőgép sértette meg a légterét. Az eset még pénteken késő este történt a Balti-tengeren, a Dániához tartozó Bornholm sziget közelében – számolt be róla az Index.

A svéd fegyveres erők közölték, hogy egy orosz AN–30-as repülőgépet észleltek a svéd légtér felé repülni, amely rövid időre be is lépett, mielőtt elhagyta a területet.

– idézi a portál Peter Hultqvist, a svéd védelmi miniszter.

Az eset csupán egy nappal azt követően történt, hogy Magdalena Andersson miniszterelnök bejelentette, hogy a svéd kormány nem tervez népszavazást kiírni a NATO-csatlakozásról, amennyiben a parlament jóváhagyja a belépést – hívta fel a figyelmet a lap.

Nyitókép illusztráció. Fotó: LARS PEHRSON / SVD / TT NEWS AGENCY / TT NEWS AGENCY VIA AFP

Összesen 183 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BlancoAgilon38
2022. május 02. 00:31
Megijedt tőle egy no-go zóna? Jaj Istenem.
jánosbácsi
2022. május 01. 19:04
Majd akkor repkedjenek ha NATO tag lesz Svédország.
ringwoodite
2022. május 01. 18:50
"Az eset csupán egy nappal azt követően történt, hogy Magdalena Andersson miniszterelnök bejelentette, hogy a svéd kormány nem tervez népszavazást kiírni a NATO-csatlakozásról, amennyiben a parlament jóváhagyja a belépést – hívta fel a figyelmet a lap." Szoval nem terveznek nepszavazast kiirni a svedek a csatlakozasrol, amennyiben a parlament jovahagyja azt. Ez aztan a full demokracia. Az embereket mar meg sem kerdezik? Svedorszagban? Azt a mindenit... Ilyen elofordulhat?
Wilks
2022. május 01. 18:41
Hej mandi! Dánia légterét is megsértette egy orosz vadászgép.Erről nem akarok írni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!