Egy orosz csatorna bemutatta, hogy milyen lenne egy atomháború

2022. május 04. 15:55

Az orosz Chanel One-on egy Írország partjainál végrehajtott támadást szimulációját mutatták be.

2022. május 04. 15:55
null

Ír politikusok elítélték az orosz állami média egy riportját, amely az Írország partjainál végrehajtott atomtámadás okozta pusztítást szimulálta – írta az Index szerdán. Az orosz Channel One csatorna riportjában Dmitrij Kiszeljov mutatott be egy víz alatti rakétáról készült videószimulációt, amely „gigantikus, akár 500 méter magas cunamihullámot” okozva végigsöpörne Írországon és az Egyesült Királyságon. 

A riport kiutasítást vonhat maga után

Neale Richmond, az Írországban kormányzó Fine Gael párt politikusa szerint a propagandajelentés újabb ok arra, hogy kiutasítsák Oroszország írországi nagykövetét, Jurij Filatovot.

„Az orosz állami média Írország elleni égbekiáltó fenyegetéseket sugároz, amelyeket egy folyamatos dezinformációs kampány támogat. Egyértelmű, hogy ki kell utasítanunk Oroszország írországi nagykövetét. Ő csak egy újabb balek a propagandagépezetükben, miközben háborút folytatnak Ukrajnában” – írta Richmond a Twitteren.

Billy Kelleher, ír EP-képviselő a jelentésről készült videóra azt válaszolta, hogy „az ilyen vad nyelvezet egyszerűen elfogadhatatlan számunkra”, miközben sürgette az ír kormányt, hogy „tolmácsolja felháborodását a kirívó nukleáris fenyegetés miatt”.

Az orosz tévében sugárzott riportot alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csulak
2022. május 05. 11:17
bizony nem vicc ez, ha csak fele eredmenye lenne eg yilyen atomtamadasnak, az is oriasi katasztrofa lenne
ovander
2022. május 05. 01:22
A káosz 7 démonja fel let keltve: https://www.youtube.com/watch?v=dBj_QnrzVRw
RasPutin
2022. május 04. 21:08
„gigantikus, akár 500 méter magas cunamihullámot” Az oroszok tudják, hogy ott alig 30m mély a tenger? Úgy nehéz 500m magas cunamit okozni.
foldizs
2022. május 04. 20:46
Ez csak a szokásos szájhősködés. Ha valóban be mernék vetni az atombombáikat, már rég megtették volna. De pontosan tudják, hogy az nekik is a véget jelentené, ennyire pedig még az észak-koreaiak sem hülyék, nem hogy az oroszok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!