Szlovák lap: Mit lát Orbán, ha a tükörbe néz?

2022. április 06. 08:38

A Denník N szerzője nem érti, hogy a kormányfő miért utasítja el a nyugati fegyverszállítmányok áthaladását Magyarországon.

2022. április 06. 08:38
null

A liberális Denník N online felületén megjelent véleménycikk szerzője azt a kérdést tette fel, hogy kemény lehet-e az orosz, külső ellenséggel szemben Európa anélkül, hogy kemény lenne a belső, magyar ellenséggel szemben is. „Ironikus, hogy éppen akkor, amikor Putyin Ukrajna elleni háborúja legszörnyűbb atrocitásairól szereztünk tudomást, a legközelebbi szövetségesét az EU vezetői közül, Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, részben azért is választották újra, mert kihasználta a háborút a saját politikai előnyére” – véli a cikkíró.

A szerző szerint azon kívül, hogy kihasználta a már erősen manipulált, politikai rendszerbe általa beépített összes előnyt, Orbán azt mondta a magyaroknak, hogy nem fogja őket belesodorni ebbe a háborúba, és hogy a fűtési számlák a Putyinnal kötött gázmegállapodásának köszönhetően alacsonyak maradnak. Ha a magyar hattagú ellenzéki koalíció győzött volna, Magyarország szilárd nyugati szövetségessé vált volna az orosz agresszióval szemben – véli a Denník N szerzője. Orbán, „az idősödő cinikus” kategorikusan elutasítja, hogy Magyarországon keresztül nyugati fegyverszállítmányok haladjanak, amivel segítené az ukrán hadsereget az oroszok hazaküldésében.

Érdekelne, mit lát, amikor tükörbe néz

– írta a szerző.

Nyitókép: Facebook

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
konfucius
2022. április 06. 14:02
Én pl azt nem értem, hogy miért akarják mindenáron rajtunk is keresztül cipelni a fegyvereket. Ezt magyarázza meg előbb a kedves újságíró, utána beszélünk.
k33
2022. április 06. 13:44
Felvidék, Kárpátalja. Isten majd vissza adja!
Vasgyari Tibi
2022. április 06. 13:42
Könnyű pamfleteket írni, kiváncsi vagyok hány emberről, gyerekekről, kutyáról, macskárol kell gondoskodnia a cikk szerzőnek. Meglepne ha akar egy nagyobb családról tudna. Orbán 15 millió emberert felel. Nincsenek egy súlycsoportban.
Dicsértessék
2022. április 06. 12:26
Igen, igen, jol érted, szlovák barátom. Nem tartunk titeket jobbnak Putyinnál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!