Sikkasztással vádolja Marine Le Pent az OLAF

2022. április 17. 21:09

Érdekes időzítés.

2022. április 17. 21:09
null

Az Európai Csalás Elleni Hivatal azzal vádolja Marine Le Pent és több párttársát, köztük egykori pártvezető apját, hogy 620 ezer eurót sikkasztottak az Európai Parlament képviselőiként.

A jelentésnek a Mediapart francia oldal által közzétett részletei szerint a Nemzeti Front politikusai a pártjuk támogatására fordították az uniós forrásokat, ami tilos. Az OLAF márciusban elküldte a jelentését a francia ügyészségnek, de a szivárogtatás pont az elnökválasztás második fordulója előtt érkezett, amikor is Macron elnöknek Le Pen lesz az ellenfele.

A jelentés egyik nyilvánosságra került részlete alapján olyan dolgokról van szó, mint hogy Le Pen kifizette 13 pártember szállodai szobáját, akik elvileg egy EU-s konferenciát tartottak, valójában azonban pártgyűlést.

Nyitókép: MTI/EPA/Ian Langsdon

Összesen 226 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balsors
2022. április 18. 14:37
Ennyire szarul áll Micron? Igaz korábban is az volt, hogy hirtelen kiderült, hogy az ellenfele csal, a választás után meg az, hogy Micron embere lopott sokat az eutól.
dglaj
2022. április 18. 11:29
Milyen véletlen, hogy pont most... Ez ám az igazi nyugati demokrácia... Macronnak minden/bármi áron győznie kell... :)))))))
Szilágyi Miklós
2022. április 18. 10:45
Helmut Kohl-t is így csinálták ki. Minden pártnak van ilyen ügye, csak nem mindegyiket veszik elő.
Fila2020
2022. április 18. 10:27
Kilóg a lóláb, de nagyon. Az EU megy a kukába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!