Orosz védelmi miniszter: Legfontosabb célunk Oroszország megvédése a Nyugattól

2022. március 01. 13:04

A vezető kifejtette, hogy a katonai fenyegetést a nyugati országok teremtették.

2022. március 01. 13:04
null

Az ukrajnai orosz „különleges művelet” számára a legfontosabb Oroszország megvédése a Nyugat katonai fenyegetésétől – jelentette ki Szergej Sojgu, az orosz védelmi minisztérium vezetője egy keddi parancsnoki videokonferencián.

„A legfontosabb számunkra az, hogy megvédjük az Oroszországi Föderációt a katonai fenyegetéstől.

Ezt a fenyegetést a nyugati országok teremtették, amelyek megpróbálják felhasználni az ukrán népet az országunk elleni küzdelemhez”

 – mondta.

Közölte, hogy az orosz haderő addig folytatja a Moszkva által „különleges hadműveletként” emlegetett háborút, amíg el nem éri céljait. Ezeket a Donyec-medence lakosságának megvédésében, valamint Ukrajna demilitarizálásában és „nácitlanításában” nevezte meg.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/Efrem Lukackij

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kürti Gábor
2022. március 01. 20:16
Panamáról: http://latin-amerika.hu/index.php/elemzesek-uj/2482-2014-12-24-23-53-33?fbclid=IwAR3kg2S44zzY9H9PRnFQE9UnNEY6qYlWO1UDA8rVwkOoxWWpkYLwbYmUR8M
Gordon.
2022. március 01. 18:35
Érdekes, hogy az alapképlet, ami világos, és amit minden tény alátámaszt, ha lehántjuk a kommunikációról a vádaskodásokat, propagandát és a nyílt hazugságokat, nem jut el a Putyint pártolók tudatáig. Mik ezek a puszta tények? - Oroszországot Putyin 20 éve alatt a hatalomban nem bántotta senki. - Oroszországot nem érte sem támadás, sem fenyegetés, sem kár ezalatt az idő alatt. - Oroszország ezelatt az időszak alatt jelentősen gyarapodott anyagiakban és életszínvonalban, hála a nyugattal történő együttműködésnek, kereskedelemnek, technikai importnak. - A NATO, amit Oroszország sérelmez, korán kimondta, hogy Ukrajna felvétele nem időszerű. Mi áll a másik oldalon? - Oroszország katonai fenyegetéssel megcsonkított egy másik országot, Moldovát és Transznyisztria néven orosz bábállam felett bábáskodik. (1992) - Oroszország megtámadta a szabad Grúziát és kiszakított ebből két területet, (Dél Osszécia és Abbházia), amik orosz bábköztársoságokként működnek. (2008) - Oroszország katonai erővel elfoglalta és annektálta egy szuverén ország, Ukrajna egy fontos területét, a Krim félszigetet. (2014) - Oroszország katonai erővel ismét kiszakít az önálló ukrán államból egy jelentős területet, a Donbasst (Doni medence), ahol két orosz bábállamot, a Donyecki -és Luhanszki "népköztársaságokat" kreál. Itt már átlátszó hazugságokkal dolgozik és nagy kárt is okoz anyagiakban és emberéletben. A hazugság: az ukránok elnyomják, sőt ölik az orosz etnikumú lakosságot, amiből egy szó sem volt igaz. Magát a lázadást sem ukrajnai oroszok, hanem oroszországi elemek hajtották végre, orosz fegyverekkel, orosz vezetéssel. (2014) Ezeken az agresszív támadásokon túl Oroszország fáradhatatlanul igyekezett bomlasztani az Európai Úniót, pártolva, támogatva és fizetve az Európában taláható szélsőjobboldali, sőt újnáci mozgalmakat, a saját szélsőnacionalista mozgalmakkal együtt (ezeken már azóta túllépett). Ezek után Putyin meg van sértve és fenyegetve érzi magát. Ki tehát az agresszív, másoknak kárt okozó, terjeszkedni akaró? És még egy kérdés: ezeknek a tényeknek a fényében nem indokolt-e, ha a környező kisebb országok, tanulva társaik sorsán, a NATO védelmi ernyője alá szeretnének kerülni?
Lajoss
2022. március 01. 16:10
Mocsadék agresszor szemét banda.
Draco Paladin
2022. március 01. 16:03
És kik azok az ismeretlen, nagy hangú emberek oroszország körül? Fehéroroszország? Azerbajdzsán? Mongolia? Kína? Észak Korea?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!