Ukrán külügyminiszter: Kossuth ma Ukrajna mellett állna

2022. március 15. 22:31

Dmytro Kuleba felszólította a magyar hatóságokat, hogy határozottan álljanak Ukrajna mellé.

2022. március 15. 22:31
null

„Szijjártó Péter kollégám nyilatkozatait olvasva kezdek kételkedni benne, hogy emlékszik-e az 1848-1849-es forradalom és szabadságharcra, amikor az orosz hadsereg leverte a magyarok küzdelmét, vagy 1956-ra, amikor Budapest utcáin szovjet tankok taposták el szabadságukat, a magyarok pedig a Nyugat segítségét kérték, amit nem kaptak meg” – olvasható az ukrán külügyminiszter véleménye az Ukrajna Magyarországi Nagykövetsége Facebook-oldalán.

Szerinte Magyarországot is védik

Kuleba szerint a magyar állampolgárok biztonságára való törődés nem azt jelenti, hogy szemet hunyunk az ukrán állampolgárok meggyilkolása felett, ezért

felszólította a magyar hatóságokat, hogy határozottan álljanak Ukrajna mellé, és adjanak meg minden támogatást, amire szükségük van.

A külügyminiszter kifejtette: valójában ma az ukránok nemcsak a saját államukat, hanem a NATO egész keleti szárnyát, így Magyarországot is védik. „Kossuth Lajos azt mondta, hogy a szabadság mindenkié. Úgy gondolom, hogy ő ma határozottan Ukrajna mellett állna” – fogalmazott.

Fotó: Dursun Aydemir / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 186 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zuriktodor
2022. március 17. 09:03
Csak köszönd meg szépen előre, hogy hamarosan egymillió ukrán állampolgárról fogunk gondoskodni és emellett még Ukrajnába is küldünk segítséget. Meg vannak számlálva a napjaitok, minden szóval a jövőt mérgezed.
VIIILaszlo
2022. március 16. 12:32
1. Mosd ki a szád, mielőtt Kossuthot a szádra veszed!!! 2. Vetkőzd le azt a szovjet dumát, hogy üzengetsz, nekünk mit kell tenni, mi pedig első szóra ugrunk és teljesítjük!!! 3. Vedd tudomásul, hogy nem vagyunk hajlandóak veled együtt a halálba rohanni!!! Az is gyomorforgató, hogy a fél országot feláldozzátok a korrupt oligarchákért!!! 4. Fegyvert és katonát nem kaptok. Tíz éve folytattok kormányoktól és elnököktől függetlenül aljas és mocskos kampányt a magyarok ellen. 5. Benned és a hülye nagykövetedben nincs okunk megbízni. Hazudtok és zsaroltok. Az elnököd most már rájött, hogy nem lesztek NATO ország. Miért nem lehetett ezt felfogni egy hónappal előbb? Hány ezer ukrán életét lehetett volna megmenteni, ha nem ámítjátok őket a saját hülyeségeitekkel?
Vén Csataló
2022. március 16. 10:51
Minek utána betiltottátok a magyar nyelv használatát? Hát biztos, hogy Kossuth melletetek állna. Sőt! Kossuth direkt kérne további, a magyarokat sújtó intézkedést. (Egyébként anyád!)
Krupp Skya
2022. március 16. 10:33
„Szijjártó Péter kollégám nyilatkozatait olvasva kezdek kételkedni benne, hogy emlékszik-e az 1848-1849-es forradalom és szabadságharcra, amikor az orosz hadsereg leverte a magyarok küzdelmét, vagy 1956-ra” 1944-1945-öt miért nem említetted? Ja mert az ukránok végig baszták kankósan meg tripperesen a magyar nőket. Mivel most buzik vannak hatalmon most majd a magyar férfiak következnek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!