Ghánába és Kenyába utazik Áder János

2022. január 12. 08:59

A rendszerváltás óta az afrikai országokban nem járt magyar államfő.

2022. január 12. 08:59
null

Nyolcnapos hivatalos látogatásra utazik szerdán délelőtt Ghánába és Kenyába Áder János – közölte az MTI-vel a Köztársasági Elnöki Hivatal. A magyar államfő Ghánában megbeszélést folytat Nana Akufo-Addo elnökkel. Áder János Koforiduában felkeresi a Newill Academy iskolát, amelynek felújításához a Hungary Helps is hozzájárult. Kumasiban a magyar szaktudással, a Pureco cég által épített szennyvíztisztító telepet tekinti meg. A magyar államfő Kenyában tárgyalásokat folytat Uhuru Kenyatta elnökkel és Justin Muturi házelnökkel.

Áder János itt is magyar vonatkozású projekteket keres fel:

meglátogatja a Hungary Helps által támogatott Munkás Szent József Plébániát és Szakképzési Központját, ahová adománnyal készül, majd a Nemzeti Gerincsebészeti Kórházat, amely egy magyar-szlovén együttműködés keretében orvosi műszereket kapott. Szintén ellátogat a Twiga cég mintafarmjára, amely a magyar fejlesztésű VízŐr termék kenyai forgalmazója. A rendszerváltás óta sem Ghánában, sem Kenyában nem járt magyar államfő.

(MTI)

Fotó. Nyitókép: Soós Lajos – MTI

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemaztmondták Feri!
2022. január 12. 13:35
Magyarország Kenyába megy nem másba, A bábunak jár egy kicsi potyácska. Vacsorára mumpezsgő meg halikra, Bajszos szart még úgyse látott a nigga.
Pierre
2022. január 12. 12:33
korbehordozzak meg bajszos szart, mint valami farsangi babot. Minek? Vagy lehet ott pecazni?
Kopa
2022. január 12. 10:50
Örül már az egész város, Kenyába megy Áder János.
rókabácsi
2022. január 12. 10:39
minek? fázik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!