Francia szakértők: jelenleg nem indokolt a negyedik oltás

2022. január 27. 22:47

A kormányzati oltási stratégiáért felelős szervezet szerint kontra-produktív hatással lenne a közvéleményre is.

2022. január 27. 22:47
null

„A rendelkezésre álló adatok jelenleg nem indokolják második emlékeztető oltás, azaz a vakcina negyedik adagjának bevezetését, jóllehet a kérdés legitim a járvány terjedésének jelenlegi nagyon magas szintje miatt” – írta a kormánynak ajánlásokat készítő szervezet (COSV) a január 19-i jelentésében, amelyet csütörtökön tett közzé az AFP francia hírügynökség.    

Kivételt jelentenek az autoimmun betegségben szenvedők,

akiknek a COSV már korábban ajánlotta a második emlékeztető adag beadását. A többiek számára nincs jelentős hozadéka az esetleges második emlékeztető oltásnak. A kormányzat számára ajánlásokat készítő szervezet felhívta a figyelmet arra is, hogy egy azonnali negyedik oltási kampány kontraproduktív hatással járna, mert

a közvélemény könnyen értelmezhetné az oltakozás hatékonyságának megkérdőjelezéseként,

és a túl gyakorinak tekintett oltás az attól történő elfordulás kockázatával is járna. A kormányzati szervezet ugyanakkor nem zárta ki, hogy újabb tudományos adatok tükrében a jövőben módosíthatja az álláspontját.  

(MTI)

Nyitókép: MTI/Kiss Dániel

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
patkánynak sem nevezhető férgek
2022. január 28. 16:01
Az emberek előbb-utóbb meg fogják unni ezt a szart, ami már úgy megszelidült, mint ha egy sima nátha lenne. A 15. oltást már nem sokan fogják kérni, max pár rettegő agyhalott nyugger. Nekem a 3. volt az utolsó. Köszönöm!
Nemaztmondták Feri!
2022. január 28. 14:28
"jelenleg nem indokolt a negyedik oltás" Az első sem volt az.
entreri1234
2022. január 28. 09:31
az első 3 génterápia sem kellett volna... de nemsokára kidurran a lufi
Akitlosz
2022. január 28. 00:43
Nem kellene brit tudósok babérokra törniük a francia szakértőknek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!