Őrizetbe vették a dán hírszerzés vezetőjét

2022. január 10. 12:09

Lars Findsent azzal gyanúsítják, hogy szigorúan bizalmas információ kiszivárogtatásában vett részt.

2022. január 10. 12:09
null

Őrizetbe vették a dán hírszerzés (DDIS) vezetőjét, Lars Findsent, akit azzal gyanúsítanak, hogy szigorúan bizalmas információ kiszivárogtatásában vett részt – jelentette hétfőn a helyi sajtó.

A kiszivárogtatással kapcsolatban Dánia két titkosszolgálatának négy jelenlegi és két korábbi munkatársát vették őrizetbe, és bár hárman közülük azóta szabadlábon vannak, a nyomozás mindannyiuk ellen folyik. Az ügyészség nem közölt további részleteket.

(MTI)

Nyitókép: YouTube

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2022. január 11. 14:20
Szerintem ez az Angela Merkel-ügy folytatása. Az USA dán titkosszolgálati közvetítéssel hallgatta le Bundesmuttit. Most takarítanak német nyomásra.
eresgé
2022. január 11. 03:18
megjegyzem azért elég bátrak ezek a dánok. Legutoljára a kinaiak takarították ki a beépített ügynökököket, volt amelyiket talán közterületen lőtték le. Lett is belőle hiszti Washingtonban (jó inkább Langleyben)...
masikhozzaszolo
2022. január 10. 22:52
Nem a dánok voltak abban a kavarásban, ami a Merkel telefonbeszélgetései és az amerikai lehallgatások ügyben volt? Azt hiszem, hogy de. No, most gurítottam egyet, látom már ez ügyben más is pisszentett. De ha már idepiszkoltam: Most olvasom, a hollandok tavaly március óta hipp-hopp összecsaptak egy kormányt. Csak mondom, ez a forgatókönyv izzítva van ám a magyar választásokra is. Nem kormányoznak majd, hanem közvetlenül törvénykeznek minden kontroll nélkül, ha megvan az ellenzék egyfős parlamenti többsége. 1. Alkotmánybíróság törölve 2. Házszabály törölve 3. Ideiglenes ügyvivő kormány törölve 4. Ügyészség törölve 5. Rendőrségi vezetők leváltva 6. Bírók jóváhagyása a fennálló helyzet legitimálására. 7. Alkotmány törölve 0. Heterok jogai, állampolgársága, vagyona, ingatlana, ingója törölve
MZperXXL
2022. január 10. 21:51
Aztán ki tudja, mi történt. Az is lehet, nem az a probléma, hogy kiadta az infot, hanem az, hogy nem akarta kiadni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!