Közel százmillió forintért árverezték el a Számkivetett című film röplabdáját

2021. november 11. 12:03

A híres kellék a több mint 1100 filmes relikvia egyike volt, amelyet a Prop Store értékesített.

2021. november 11. 12:03
null

A Számkivetett című film röplabdája, amelyet a Tom Hanks alakította főszereplő Wilsonnak nevezett el, 308 ezer dollárért (98,1 millió forint) kelt el egy árverésen – számolt be róla a BBC hírportálja. A 2000-ben bemutatott filmben Hanks egy repülőbaleset egyetlen túlélőjeként egy lakatlan szigetre kerül, a röplabda, melyet Wilsonnak nevez el, egyetlen „társa”.

A híres kelléket eleve úgy készítették, hogy megviseltnek tűnjön, hiszen hosszú időt töltött vízben

– közölte az árverést szervező Prop Store auckiósház. Az aukciósház „erősen megviselt, elnyűttre, piszkosra megfestet” külsejűnek írta le a labdát, amelyre a főhős egy barna arcot rajzolt, a tetejét feltépte, dohányszárakat tűzött bele, hogy úgy nézzen ki, mintha a fejhez haj tartozna.

A röplabda a több mint 1100 filmes relikvia egyike volt, amelyet a Prop Store értékesített. A manóruha, amelyet Will Ferrer viselt a 2003-as Mi a manó? című filmben, 235 ezer dollárért, a becsült ár több mint tízszereséért talált gazdára a kedden kezdődött árverésen.

(MTI) 

Nyitókép: Facebook

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2021. november 11. 19:49
Láttam erről egy karikatúrát. Tom Hanks tartja a farka előtt a labdát, a száj egy jó nagy lyuk, a kép alatt a felirat, Sorry Wilson.
Kanóc
2021. november 11. 19:19
A magyar ellenzék meg éhezik. :-/ (Vajon mennyiért kelne el - ha egyáltalán - Mécs Imre fényképezőgépe, Schilling Árpád műanyag papucsa, vagy Alföldi faszplakátja?...)
mo ching
2021. november 11. 17:55
Barna arcot rajzolt??? Az a véres tenyér lenyomata, amibe szemet és szájat rajzolt. Ja, MTI hír, akkor evidens a tájékozatlanság. Amúgy ezek az összegek nem a tárgyak értékét jelzik, hanem a dollár felhígulását.
annamanna
2021. november 11. 16:53
"Ha azt mondjuk a fölnőtteknek: "Láttam egy szép házat, rózsaszínű téglából épült, ablakában muskátli, tetején galambok..." - sehogy sem fogják tudni elképzelni ezt a házat. Azt kell mondani nekik: "Láttam egy százezer frankot érő házat." Erre aztán fölkiáltanak: "Ó, milyen szép!""
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!