Hanyag fejlesztő miatt szivárgott ki több mint másfél millió felhasználó összes adata

2021. augusztus 29. 08:11

Egy játékfejlesztő cég miatt szivárgott ki több mint 1,6 millió felhasználó telefonszáma, e-mail címe, jelszava és vásárlási előzménye.

2021. augusztus 29. 08:11
null

Az esetről a PCWorld számolt be, a vpnMentor kiberbiztonsági ügyekkel foglalkozó szakportálra hivatkozva. Elmondásuk szerint az EskyFun nevű kínai stúdiótól szivárogtak ki az adatok. A vpnMentor szerint a stúdió széleskörűen és agresszíven figyelte meg a felhasználóit, többek között telefonszámokat, e-mail címeket, IMEI-számokat és vásárlási előzményeket gyűjtött.

„A vállalat egy nem biztonságos szervert használt a játékai felhasználóiról gyűjtött, hatalmas mennyiségű adat tárolására. Az adatok nagy része hihetetlenül érzékeny, és

nem is volt ok arra, hogy egy videójátékos cég ilyen részletes fájlokat készítsen az ügyfeleiről.”

– írja az esetről készült beszámoló.

Kiderült, hogy a fejlesztő a szerverén a jelszavakat is például sima szöveges fileokban tárolta, nem foglalkozott a megfelelő titkosításról és védelemről. A hanyagság miatt több mint 134 GB-nyi adat került illetéktelen kezekbe.

Nyitókép: Sem van der Wal / ANP / AFP

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szürke Testvérek
2023. július 04. 10:27
Ez csak egy nagyobb pendrive adatmennyisége. Arra alkalmas, hogy a hír terjesztője próbálja Kínát lejáratni.
jobtvojumaty
2023. július 04. 07:48
Itt a Mandinál? :) Bocsi, nem hagyhattam ki.
zavulon
2023. július 04. 07:30
Mindez a portál "frissítésének" napján dobja fel a cikkajánló algoritmus. Elvesztettem több mint 9000 kommentet. Nem mintha hiányozna.
Vakfolt
2021. augusztus 30. 14:17
Egy raklaptelefonos játékos adata kikerült. És mire jó? Kis halak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!