A tálibok felszólították a nőket, hogy ne menjenek ki az utcára, mert a katonákat nem arra képezték ki, hogy tiszteljék őket

2021. augusztus 25. 20:21

A tálibok felszólították a dolgozó afgán nőket, hogy ne menjenek az utcára, mert nincsenek biztonságban a fegyveres férfiak között.

2021. augusztus 25. 20:21
null

Zabíhulláh Mudzsáhid tálib szóvivő keddi sajtótájékoztatóján figyelmeztette a nőket, hogy 

nem kéne dolgozni járni, mert ha veszélybe kerülnek, az rossz fényt vet rájuk a nemzetközi közönség előtt,

és nem azt üzeni, hogy hatalomra kerülésük óta toleránsak velük szemben – számolt be az esetről a CNN.

Az utasítás aznap érkezett, amikor a Világbank zárolta az afganisztáni segély- és fejlesztési projektekre szánt összegeket, mert szerintük a tálibok rossz hatással lesznek az ország jövőbeni fejlődésére, különös tekintettel a nők helyzetére.

Mudzsáhid szerint az otthon maradásra vonatkozó útmutatás ideiglenes, és lehetővé tenné számukra, hogy biztosíthassák, hogy „a nőkkel ne bánjanak tiszteletlenül” vagy hogy „ne adj' isten bántsák őket”. Elismerte, hogy az intézkedésre azért volt szükség, mert a tálib katonák „folyamatosan cserélődnek, és nincsenek kiképezve”.

Nyitókép: Kabul, 2021. augusztus 22. Burkát viselő afgán nők és egy lány csecsemővel Kabulban 2021. augusztus 22-én. Afganisztán legnagyobb részét elfoglalták az iszlamista tálibok a kormányerőktől.
MTI/AP/Rahmat Gul

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geyza1947
2021. augusztus 26. 18:33
Miért a talibán katonák mire vannak kiképezve ? Ha meglátnak egy nőt az utcán, akkor rámásszanak ?????????????????????? Ezt az iszlám államot akarja ma a világ 2021-ben ?
masikhozzaszolo
2021. augusztus 26. 17:37
Nehéz most a nőknek ott. Pedig tudnak afgánul. 1. Csak férfival (akár fegyveressel) menjél, mehetsz ki otthonról. 2. Nem mehetsz ki otthonról, mert ott lehet veled a fegyveres férfi. Megfejtés?
fbandus
2021. augusztus 26. 08:07
Hol vannak ilyenkor a nagyszerű jogvédők pl. Helsinki bizottság és az LMBTQ aktivisták?
briganti
2021. augusztus 26. 07:49
Kíváncsian várom azt az érvet, hogy miért is jó nekünk ha ezek köztünk, belőlünk élnének és még szavazhatnának is rólunk?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!