A német Zöldek élesen bírálták a szövetségi katasztrófavédelmet

2021. július 19. 19:38

Horst Seehofer visszautasította a szövetségi német kormányt érő, az áradások kezelésére kapott kritikákat – írta meg a BBC.

2021. július 19. 19:38
null

A 160-nál is több áldozatot követelő áradások miatt több bírálat érte a német katasztrófavédelem figyelmeztető és előrejelző rendszerét. Az ellenzéki Zöld Párt szerint a katasztrófa megmutatta, hogy Németországnak jobban fel kell készülnie a szélsőséges időjárási eseményekre.

Horst Seehofer belügyminiszter ezzel szemben megvédte a kormány lépéseit, mondván, hogy Németország politikai rendszere alapján a tartományi államoknak van nagyobb felelősségük sürgősségi helyzetetekben – írja a BBC News.

– mondta. „Teljesen elképzelhetetlen, hogy egy ilyen katasztrófát bárhonnan központilag kezeljenek, hiszen ehhez helyismeretre van szükség” – tette hozzá.

Németország szeptemberben szavaz Angela Merkel kancellár utódjáról, miután a kancellárasszony 16 év hatalom után visszavonul. 

A német árvízjelző rendszerek néhány nappal a heves esőzés előtt riasztásokat adott ki, ám ezek sok állampolgárhoz nem jutottak el időben. 

Mint mondta: „150 figyelmeztetést küldtünk ki az alkalmazásainkon valamint a médián keresztül". Elmondása szerint azonban sok esetben még fél órával előre sem lehet megjósolni, hogy mely helyeket sújtja majd a legjobban a hirtelen ár. A vészjelző alkalmazások hatékonyságát ennek ellenére sokan megkérdőjelezték, minthogy az áradások sok helyütt működésképtelenné tették a mobiltelefonokat.

Jelenleg hatalmas takarítás folyik, a prioritás az ivóvízellátás helyreállítása. A kormány kb. 400 millió eurós azonnali segélycsomagot fontolgat.

Fotó: AFP

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
P.S.
2021. július 20. 09:47
Ami nincs azt, hogy lehet bírálni? Tanti is egy hétig tárgyalt a dilissel mire hazaért és körülnézett.
olajfa1
2021. július 20. 09:04
HÉÉÉÉÉ! "zöldek"! Ti kit /kiket/ figyelmeztettetek? SENKIT SEM? AKKOR POFA BE! ÉS ALAPÁLLÁS, ÉS HÚZZATOK BE AZ ÁGYALÁ!
Bell & Sebastian
2021. július 20. 00:11
Van egy olyan érzésem, hogy az áldozatok száma mindaddig statisztikai adat, amíg nem kerül közéjük a politikus aranyhörcsöge fájdalmas veszteségként. A háttérben viccet mesélőkről jutott eszembe az ők már nem fáznak -beszólás. Hitler idejében úgy volt, hogy mindenki leadta a házi leltárt a hatóságnál, és ha kibombázták, az utolsó fogpiszkálóig kifizették neki, de embert feltámasztani a nemzeti szocik sem tudtak. Ha felkészültek lettek volna, valami alapfokú elképzelés a mentésre csak születik, no meg kiépítik a hülye biztos riasztási rendszert, mondjuk össze vissza harangoznak, mint az kétezer évig jól bevált. Nem mindig jön be a parttalan seggnyalás Amerikának.
Frenkypilot
2021. július 19. 23:57
Hát ha Anettka fejét ketté vágná egy bősz keresztény lovagi kard szerintem csak hígtrágya fojna ki a fejéből. Nagy kár nem lenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!