Nem hagyhatják el az országot Belarusz állampolgárai

2021. június 01. 16:16

A rendelkezés az ideiglenes külföldi tartózkodási engedéllyel rendelkezőkre is vonatkozik.

2021. június 01. 16:16
null

Belarusz ideiglenesen megtiltotta állampolgárai többségének, hogy elhagyhassa az országot – írja a BBC. Kivételt képeznek ez alól a hivatalos úton lévő köztisztviselők és az állami közlekedési alkalmazottak. 

A rendelkezés az ideiglenes külföldi tartózkodási engedéllyel rendelkezőkre is vonatkozik.

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök tavaly augusztusi vitatott megválasztása óta sokan akarják elhagyni az országot. Az intézkedés előzménye, hogy nemrég a fehérorosz vezetés leszállásra kényszerítette Minszkben azt a repülőgépet, amelyen Roman Protaszevics ellenzéki aktivista-újságíró utazott. Az EU ezután gyorsan lépett és elvágott minden légi kapcsolatot Belarusszal.

Nyitókép: Beata Zawrzel / NurPhoto / AFP

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mamarizsa
2021. június 02. 06:15
Luksenkó fideszes idol. Ilyen a "rendpártiság", élhetetlen.
Csomorkany
2021. június 01. 23:19
Az az igazság, hogy van stílusa a faszinak. A koronavírus elleni receptjét pl. megjegyeztem: "sport, jó levegő, vodka". De kétségtelenül szar lehet alatta élni. Meg fölötte is, mármint ha az ember átrepül ugye. Szóval tűnjön a francba, de a világ kicsit unalmasabb lesz nélküle.
Zenador
2021. június 01. 22:06
Nem teljesen értem a jobber "igaz" népmenzeti-konzervatív-keresztény fanokat, hogy ezerrel nyalnak, Lukasenkának, egy igazi vérbeli, posztszovjet, komcsi diktátornak. Az megvan, hogy Putyin apátok STASI-ügynök volt a komcsi NDK-ban? Mentek gyónni, miután éltetitek, ezeket az alja, posztkomcsi végtermékeket?
Knerten
2021. június 01. 20:17
Na jó, azért ez már mégiscsak sok. Ekkorát nem illene hazudni, még Fehéroroszországról se.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!