Von der Leyen: Az EU nem engedhet a minőségből vakcinaügyben

2021. február 10. 10:35

A politikus elismerte a késlekedést, de szerinte a minőség biztosítását igénylő folyamatok időt igényelnek.

2021. február 10. 10:35

Noha a koronavírus elleni közdelemben az Európai Unió nem ott tart ahol szeretne, a hatékonyság és a biztonság garantálása érdekében nem engedhet a minőségi normákból – jelentette ki az Európai Biztosság elnöke az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésén szerdán. Ursula von der Leyen az Európai Unió oltási stratégiájáról tartott EP-vitán elismerte, az unió valamelyest késlekedett az oltóanyagok engedélyeztetésének folyamatában, túl optimista volt a tömeggyártást illetően és bízott abban, hogy az oltóanyagok megrendelt adagjait időben megkapja.

Kiemelte azonban, hogy a minőség biztosítását igénylő folyamatok időt igényelnek, és elengedhetetlen a bizalom megőrzése. Mivel javítani kell a klinikai vizsgálatok adatai megosztásának rendszerén, az unió a klinikai vizsgálatok elemzésére alkalmas európai hálózatot fog létrehozni – közölte.

(MTI)

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2021. február 10. 17:22
Csehországban csak akkor oltanak az orosz vakcinával, ha már engedélyezték az európai hatóságok. Ez lenne a normális... Amíg én vagyok az e.ü. miniszter, az EU-ban még jóvá nem hagyott vakcinával nem fogunk oltani Csehországban (Jan Blatny)
Fila2020
2021. február 10. 13:40
A minőségi normát a jogszabályok, és bizonyos mértékben a szabványok határozzák meg, aki ezekből enged, az bűncselekményt, szabálysértést követ el. Ezt politikai síkra terelni helytelen, ezért Ursula von der Leyen helytelenül cselekedett.
HrMees
2021. február 10. 11:42
Megfinanszírozzuk a kutatást, csomó pénzt tolunk az oltóanyag fejlesztésébe - a gyógyszergyártók nem teljesítik az ígéretüket, lemaradunk a oltottságban - még szarul is kell éreznünk magunkat a német közszolgálati televízió és az Orvosok Határok Nélkül NGO szerint ( https://24.hu/kulfold/2021/02/09/brusszel-europai-unio-afrika-balkan-kinai-orosz-vakcina-video/?jwsource=cl )
u.cserkész
2021. február 10. 11:11
Az EU nem enged a minőségből. ?! Helyes. Nem kell az orosz vakcina, mert Putyin diktátor, még, ha beledöglünk is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!