Ukránok és magyarok együtt tiltakoznak az orosz adók elhallgattatása miatt

2021. február 10. 20:14

Kárpátaljai pártok – köztük a KMKSZ – Zelenszkijhez fordultak három ukrán tévécsatorna megszüntetése miatt.

2021. február 10. 20:14
null

A kárpátaljai megyei tanács négy frakciója, köztük a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) Volodimir Zelenszkij elnökhöz fordult felhívással, követelve a Viktor Medvedcsuk Moszkva-barát oligarchához köthető három televízió és a tulajdonosuk ellen hozott szankció feloldását – hozta nyilvánosságra szerdán a persij.com.ua helyi hírportál.

Az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által a Medvedcsukkal ugyanazon parlamenti frakcióban, az Ellenzéki Platform – Életért képviselőcsoportjában lévő Tarasz Kozak ellen hozott büntetőintézkedést Zelenszkij február 2-án hagyta jóvá, ennek nyomán a tulajdonában lévő 112 Ukrajina, NewsOne és ZIK tévécsatornák működését beszüntették.    

Az ukrán elnökhöz címzett felhívást a KMKSZ képviselőjén kívül az Ellenzéki Platformnak, Andrij Baloha pártjának és a Jövőért elnevezésű pártnak a megyei tanácsbeli frakcióvezetői írták alá.    

A felhívásban leszögezték, hogy a három televízió bezárása precedens nélküli eset a független Ukrajna történelmében, amelynek nyomán ukránok milliói és kárpátaljaiak százezrei maradtak „objektív, kritikus információkhoz” való hozzáférés nélkül.    

Leszögezték, hogy a tévécsatornák ukrán jogi személyek, Tarasz Kozak pedig ukrán állampolgár, ezért rájuk nem terjedhet ki a szankciókról szóló törvény. Zelenszkijt ezért a törvény megsértésével és cenzúrázással vádolták meg, a Kozakra kirótt büntetőintézkedést pedig „politikai üldözésnek és elnyomásnak” minősítették.

(MTI)

Fotó: MTI/Nemes János

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2021. február 11. 17:43
amolyan orosz klubrádió?
annamanna
2021. február 10. 21:59
"Földi László: Tudatos támadás folyik a normalitás ellen, le kell kapcsolni az internetet "Van egy tudatos magatartás, hogy megbontani a társadalom alapérték-rendszerét. Ezt jól látjuk a családok támadásánál, a nemekkel szembeni zavarkeltéssel, egyáltalán az identitások megbontásával. Van egy ilyen stratégiai elképzelés arra, hogy a meglévő normalitásokat minél gyorsabban fel lehessen számolni," mondta a Kossuth rádió Vasárnapi újság műsorában Földi László. Az egykori kommunista hírszerző, a NER-média kedvelt "biztonságpolitikai szakértője" határozattan állította, hogy "azt gondolom, igen, egy nagyon tudatos támadás folyik." Földi szerint igaz, hogy "a radikális baloldal szemében ellenséggé válhat az állam," ami számos veszéllyel járhat. Hogy ezt érzékeltesse "egy bizalmas tanulmányra" hivatkozik, amiben az áll, hogy a magyar nemzet ezer éves történetének a lényege, és fennmaradásának kulcsa, a paraszt család volt. A generációk tudatos tudatos szembeállításával mit lehetne kezdeni kérdezte zárásként a Kossuth rádió riportere, "az idősebb generáció is kezdjen brillírozni az internet világában?" "Le kell kapcsolni az internetet. Igen," válaszolta Földi. A "szakértő" szerint nem a tömegek, hanem egy szűk csoport irányítja a gépeket, és belép a mesterséges intelligencia, az a történelemben soha nem látott módon fogja erodálni a világot. "Ilyen nem volt, hogy a gép tud irányítani és befolyásolni. (..) Nem is lehet megjósolni és modellezni, ezért mondom, hogy le kell kapcsolni."" https://444.hu/2021/02/07/foldi-laszlo-tudatos-tamadas-folyik-a-normalitas-ellen-le-kell-kapcsolni-az-internetet
patópál
2021. február 10. 21:15
Bidenisztánban tombol a jogállamiság. Hol a szokásos aggódókórus?
Csigorin
2021. február 10. 21:09
de ezt mindenki leszarja mert nem klubradio
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!