Közel ötszáz tüntetőt vettek őrizetbe Brüsszelben

2021. február 01. 21:15

A belga fővárosban is a korlátozások miatt tüntettek.

2021. február 01. 21:15
null

Vasárnap tüntetéseket szerveztek a korlátozások ellen a belga fővárosban, a brüsszeli rendőrség legalább 488 embert őrizetbe vett – írja a Politico. A portál a helyi sajtóra hivatkozva azt írja, a tüntetők a vasútállomásnál gyülekeztek. A rendőrségi szóvivő szerint holland és francia tüntetők is voltak a tömegben, a demonstráció helyi idő szerint délután három órára véget is ért. A belga hatóságok a járványveszély miatt nem engedélyezték a demonstrációt, ugyanezen okból kellett intézkedniük a rendőröknek a budapesti tüntetésen is.

Belgiumban utazási korlátozás van érvényben egészen március elsejéig. Emellett az országban kijárási tilalom van, kötelező home office, az éttermek és vendéglátóhelyek pedig nem fogadhatnak vendégeket.

Budapesten és Brüsszelen kívül Bécsben is több ezer főt számláló tömeg tüntetett a korlátozások ellen, Amszterdamban pedig harminc embert őrizetbe vettek.

Nyitókép: Dursun Aydemir / Anadolu Agency / AFP

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csubszi
2021. február 01. 22:43
Dúl a diktatúra Brüsszelben és Amszerdamban, igaz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!