Román pénzhamisítókat fogott el az Europol

2021. január 28. 18:12

A bűnözői hálózat által gyártott hamis pénzek legalább 10 uniós országban voltak forgalomban az Europol tájékoztatása szerint.

2021. január 28. 18:12
null

A hágai székhelyű Europol tájékoztatása szerint a románokból álló bűnszervezet 50, 100 és 500 eurós bankjegyek mellett román lejt is hamisított. Az Európai Központi Bank mellett Románia, Ausztria, Belgium, Németország és Spanyolország illetékes hatóságai vettek részt a műveletben. A hamis pénzből Románia mellett Ausztriában, Belgiumban, Németországban, Görögországban, Olaszországban, Litvániában, Hollandiában, Szlovákiában és Spanyolország is találtak. A felsorolt országokban összesen mintegy 1300 hamis bankjegyet fedeztek fel és vontak ki a forgalomból.

Az összehangolt akcióban tíz gyanúsítottat előállítottak, a félmillió eurónyi hamis bankjegy mellett 16 ezer valódi eurót és nagy mennyiségű lejt foglaltak le. A házkutatások során kokaint és kannabiszt is találtak a nyomozók – közölte az Europol.

(MTI)

Nyitóképünk illusztráció. Forrás: Fotostand / K. Schmitt / Fotostand / AFP

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
villogókékfog
2021. január 28. 20:39
"Román pénzhamisítókat fogott el az Europol" Mármint a román kormányt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!