Németország: példátlan eszközökkel támadják az AfD-t

2021. január 26. 08:22

A bevándorlásellenes pártban egyre nagyobb teret kapnak a radikális elemek az alkotmányvédelmi hivatal szerint, írja a Magyar Nemzet.

2021. január 26. 08:22

A német alkotmányvédelmi hivatal (BfV) a napokban jelentheti be, hogy titkosszolgálati megfigyelés alá helyezi a legerősebb ellenzéki pártot, a bevándorlásellenes AfD-t. Parlamenti képviselettel rendelkező párt korábban nem került ilyen szinten az alkotmányvédelem látókörébe.

Az AfD-t két évvel ezelőtt vette vizsgálat alá a belső elhárításért felelős nemzetbiztonsági szolgálat, ez a nyomozás most januárban zárult le. Miután a párt ifjúsági tagozatát és a Der Flügel nevű radikális szárnyát már 2019-ben titkosszolgálati ellenőrzés alá vonták, médiaértesülések szerint ez vár most a párt teljes egészére is. A német alkotmányvédelmi hivatal megítélése szerint ugyanis az AfD-ben egyre nagyobb teret kapnak a radikális elemek, a párt veszélyt jelent Németország alkotmányos berendezkedésére. Amennyiben beváltja ígéretét, a BfV megfigyelés alatt tarthatja az alakulat politikusait, beépített emberek révén lehallgathatja beszélgetéseiket.

Mindehhez a parlament jóváhagyására is szükség lesz, ami a többi párt eddigi megnyilvánulásai alapján nem kétséges. Az AfD-t ugyanis azzal vádolják, hogy túlságosan szoros kapcsolatot ápol szélsőjobboldali körökkel.

(Magyar Nemzet)

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2021. január 26. 17:59
Mióta szeretik a németek a bolsevizmust ?
Fila2020
2021. január 26. 14:40
Látszik, hogy beindult a Biden csapat Németországban is. Szerintem a német nemzet biztonságára az elbutított német választók jelentik a legnagyobb veszélyt, aztán a migránsok, az Antifa, és a nyitott társadalom szervezetei.
ujujuj
2021. január 26. 13:03
Látjátok, így megy ez egy mintademokráciában. Mürkül anyót is a zorbán radikalizálta, mert ő is úgy figyeli meg az ellenzékét, mint a titkosszolgálat. Ja, nem.
Harangláb
2021. január 26. 11:00
Gestapo-s hagyományok...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!