Szingapúrban több ezer dollár jár annak, akinél komoly mellékhatásokat okoz az oltás

2021. január 29. 08:50

Ezt pénteken a The Straits Times című szingapúri napilap közölte.

2021. január 29. 08:50
null

Az újság az egészségügyi minisztérium új pénzügyi programjából kiemeli, hogy a hatóságok tízezer szingapúri dollárt (2,2 millió forint) fizetnek azoknak, akik az oltás következtében kórházba, intenzív osztályra kerülnek. Halál vagy az életet maradandóan befolyásoló súlyos mellékhatások esetén a kormány ennek a több mint hússzorosát – 225 ezer szingapúri dollárt – fizeti ki. A hatóságok ezzel akarják erősíteni a lakosságban azt a meggyőződést, hogy szükség van az oltásra. Az egészségügyi minisztérium hangsúlyozza, hogy ez nemcsak a szingapúri állampolgárokra vonatkozik, hanem az országban állandó jelleggel élő külföldiekre és a családtagjaikra is.

Szingapúrban a tavalyi év végén kezdődött az oltási kampány, legelőször az egészségügyi dolgozók kapták meg a Pfizer/BionTech oltását, utána a kormány tagjai, majd a veszélyeztetett korosztályhoz tartozók következtek. A lakosság tömeges oltása szerdán vette kezdetét, és a hatóságok arra számítanak, hogy az év harmadik negyedévére a helyi lakosok zöme megkapja az oltást.

A baltimore-i Johns Hopkins egyetem összesítése szerint az 5,6 milliós délkelet-ázsiai városállamban a járvány kezdete óta 59 425 fertőzöttet regisztráltak, és 29-en haltak bele a vírus okozta Covid-19 betegség szövődményeibe.

(MTI)

Nyitóképen: Szingapúri munkás. Fotó: Roslan Rahman / AFP

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VeJoLa
2021. január 29. 12:41
Szerintem elég egyértelműen azt írtam, hogy ha az állam ilyen mértékben jótáll a NEM KÖTELEZŐ oltásért, az sokkal bizalom-erősítőbb, mint ha mi, FeGyA javaslata szerint, mindenkinek adnánk 100E forintot, aki 'be meri adatni magának' a vakcinát!
123321
2021. január 29. 10:44
fegyőr: további 100 000 forintot minden beoltottnak, aki tapasztal mellékhatásokat!
popzene
2021. január 29. 09:56
Az EU-ban az EMA által engedélyezett vakcinák esetében ugyanilyen kártérítési felelősséggel tartozik a gyártó. A vészhelyzeti engedélyezés során viszont ez alól automatikusan felmentést kap. Ilyen eset pl. a UK-ben engedélyezett összes vakcina, és a magyar kormány által beígért ruszki és kínai vakcinák (ha valaha érkezik egy darab is).
DrPepper
2021. január 29. 09:49
Végszükség esetén az oltási kedvet lehetne nyereményjátékkal is fokozni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!