Szingapúrban lesz a davosi világgazdasági fórum

2020. december 07. 18:49

Szingapúrban a hétvégén csak egy helyi fertőzést szűrtek ki, további 19 esetben külföldről hurcolták be a kórokozót.

2020. december 07. 18:49

Svájc helyett Szingapúrban tartják meg jövőre a világ vezető politikusainak és üzletembereinek szokásos éves tanácskozását, a davosi Világgazdasági Fórumot.

A szervezők hétfőn közölték, a koronavírus-járvány fényében úgy döntöttek, hogy Szingapúr lesz a legmegfelelőbb helyszín a tanácskozásra, amelyen a világ vezető politikai, társadalmi és gazdasági döntéshozói a legégetőbb globális kérdéseket vitatják meg. Szingapúrban a hétvégén csak egy helyi fertőzést szűrtek ki, további 19 esetben külföldről hurcolták be a kórokozót, míg Svájcban 9800 fertőzöttet találtak.

A Világgazdasági Fórum 1971 óta megrendezett éves találkozóit januárban Davosban szokták megtartani, ez alól csak a 2002-ben New Yorkban megrendezett tanácskozás volt kivétel. A szervezők a találkozó helyszínének megváltoztatásával fejezték ki az amerikai város iránti szolidaritásukat a 2001. szeptember 11-i terrortámadás miatt. A szervezők a jövő évi, 51. alkalommal sorra kerülő tanácskozást Davos helyett Lausanne-ban rendezték volna meg, hogy jobban be tudják tartani a járványügyi szabályokat, köztük az egymástól való távolságra vonatkozó előírásokat. Végül úgy döntöttek, hogy inkább Szingapúr lesz a helyszíne a május 13. és 16. között tartandó fórumnak.

Klaus Schwab közgazdász professzor, a davosi tanácskozást szervező, azonos nevű svájci nonprofit alapítvány, a Világgazdasági Fórum alapítója és egyben elnöke kiemelte, hogy a jövő évi tanácskozás különleges lesz abból a szempontból is, hogy az új koronavírus által okozott világjárvány kirobbanása óta először találkoznak személyesen a világ vezető politikusai, üzletemberei és társadalmi képviselői. A professzor jelezte, hogy tervei szerint magas szintű online eseményt tartanak januárban a hagyományos „davosi hét” idején.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lemez
2020. december 08. 09:10
Na,majd ott tendesen elintéznek bennünket az új világrend urai.Már ha hagyjuk.
egyvilág
2020. december 07. 21:35
Apropó, minden lényeges a globalizációról, tömören, érthetően: https://egyvilag.hu/temakep/098.shtml
Google
2020. december 07. 20:22
Csak szepen, csak halkan, hogy senki meg ne hallja... Legyen meg a Soros akarata.
fatman
2020. december 07. 20:09
keleti nyitás... :)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!