„A fehér nők és a munkások fordultak vissza a demokraták felé” – MANDINER PODCAST

2020. november 06. 15:32

A Demokrata Párt egységesebb volt, mint 2016-ban, meg tudta szólítani célcsoportjait.  Donald Trump, bár sok kormányzati sikere és hatékony kampánya volt, stílusa miatt a fiatalokén túl sok nő és munkás támogatását veszítette el, a nyugdíjas korosztályt pedig az egészségbiztosítási rendszer megbontása fordíthatta el tőle – vélekedik vendégünk, Magyarics Tamás Amerika-szakértő. 

2020. november 06. 15:32
null

Egy mértani pontossággal kettéosztott Amerika képe bontakozik ki az elnökválasztás tükrében. Mind a jelöltekre leadott szavazatok, illetve az elektori verseny, mind a szenátusi és a képviselőházi mandátum-arányok azt mutatják, hogy Donald Trump és Joe Biden elnöki víziója mellett megközelítőleg ugyanannyi amerikai sorakozott fel. A 67 százalékos részvétel is azt jelzi, hogy a választók érezték a tét nagyságát; és valóban, a 2020-as választás sorsdöntő: Amerika két különböző irányba indulhat el attól függően, merre billen a mérleg nyelve a következő napokban. 

Milyen választási visszaélésekre panaszkodik a Trump-stáb? Megakadályozható-e jogi úton Joe Biden győzelme? Hol hibázott a négy év alatt Donald Trump? Milyen választói csoportok szavaztak a két jelöltre, és miért? 

Vendégünk: Magyarics Tamás, az ELTE BTK Amerikanisztika Tanszékének egyetemi tanára.

Műsorunk az alábbi felületeken is elérhető:

Apple Podcast

Spotify

Soundcloud

Google Podcasts

Radiopublic

Breaker

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hattori
2020. november 07. 23:30
helyesbítés: fehér nők és mutánsok fordultak vissza a demokraták felé...
néhai Ch.Pilot
2020. november 07. 12:55
Főleg a halottak!
night watch
2020. november 07. 10:26
Biden a járvány hátán lovagolva jut be a Fehér Házba. Anélkül Trump fölényesen nyert volna.
cutcopy
2020. november 07. 10:21
"Donald Trump stílusa pedig sokak számára nem volt elég elnöki" Ismerős szöveg, sokaknak nem tetszik az egyenes beszéd, inkább mézesmázos hazugságokat szeretnek hallani..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!