Nem szavazták meg a Fidesz képviselői az EP klímavédelmi javaslatát

2020. október 08. 10:12

„Szívből támogatjuk a klímasemlegesség célkitűzését, de a nemzetgazdaságok növekedését gátló, irreális baloldali elképzelések helyett környezet- és emberbarát klímavédelmi intézkedésekre van szükség” – indokolt Tóth Edina fideszes EP-képviselő.

2020. október 08. 10:12

„Nem támogatták a Fidesz-KDNP képviselői az Európai Parlament klímaügyi javaslatát, amely szerint 2030-ra 60 százalékkal kellene csökkenteni a karbonkibocsátást. Tóth Edina EP-képviselő azt mondta a plenáris vitán, hogy irreális előírások helyett hatékony klímavédelemre van szükség, amely nem terheli magyar családok pénztárcáját”tudósít csütörtök délelőtt az Euronews.

A cikkből kiderül: viszonylag nagy többséggel (392 igen szavazattal, 161 ellenszavazattal és 142 tartózkodás mellet) fogadta el az Európai Parlament az új klímavédelmi javaslatot. A dokumentum radikális kibocsátás-csökkentést sürget: a bizottság által javasolt 55 százalék helyett a képviselők 60 százalékos vágást szeretnének 2030-ig. Ezen kívül a javaslat felszólítja a bizottságot, hogy 2023-tól kezdődően folyamatosan ellenőrizze a tagállami vállalások teljesítését.

Míg az összes ellenzéki képviselő támogatta a javaslatot, a kormánypártiak tartózkodtak a szavazáson.

Szívből támogatjuk a klímasemlegesség célkitűzését, de a nemzetgazdaságok növekedését gátló, irreális baloldali elképzelések helyett környezet- és emberbarát klímavédelmi intézkedésekre van szükség” – indokolt Tóth Edina fideszes EP-képviselő.Szerinte ha az áterőltetett előírások alapján alakítják át az árampiacot, akkor a magyar családok áramszámlája akár 30-40 százalékkal is emelkedne. A képviselő úgy véli, hogy megengedhetetlen az, hogy az ipari szereplők ellehetetlenüljenek.

Tóth Edina emlékeztetett rá, hogy a magyar Országgyűlés határozatban már megerősítette Magyarország klíma- és természetvédelmi akciótervét: Magyarország célja, hogy 2050-re elérje a teljes klímasemlegességet.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
khomeini
2020. október 08. 15:36
Az EP kezdhetné magán a példamutatást, és megszüntethetné a havi rendszeres Brüsszelből Strasbourgba-, majd visszatelepülést, csak azért, hogy a francia nemzeti büszkeség ne sérüljön.
Vermacska
2020. október 08. 13:07
Én 150%-t javasoltam volna! Hátha nem tűnt volna fel az idiótáknak és megszavazzák :).
Esvány
2020. október 08. 11:54
Szánalmas ez az erőlködés, miközben az Észak- és Dél-Amerika, Ázsia, Afrika letojják.
krotak
2020. október 08. 10:50
mellett
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!