Olajbogyókat töltött agyműtétje közben egy olasz nő

2020. június 10. 16:15

A páciens 90 olajbogyót töltött meg egy óra alatt.

2020. június 10. 16:15

Olajbogyókat töltött egy 60 éves olasz nő a műtőasztalon, miközben az orvosok egy tumort távolítottak el a baloldali halántéklebenyéből – számolt be az esetről a BBC hírportálja. Az anconai Riuniti kórház agysebésze szerint a két és fél órás beavatkozás nagyon jól sikerült. A páciens 90 olajbogyót töltött meg egy óra alatt.

Az éber betegen végzett agyműtét lehetővé teszi, hogy az idegsebészek biztonságosan tudjanak eltávolítani például olyan daganatokat, amelyek közel vannak a látásért, a mozgásért és a beszédért felelős agyi területekhez A baloldali halántéklebeny a beszéddel, az emlékezettel és a test jobboldalának mozgatásával van összefüggésben.

Roberto Trignani idegsebész elmondta, hogy a speciális eljárás lehetővé teszi számukra, hogy monitorozzák a páciens állapotát a beavatkozás közben és pontosítsák a mozdulataikat. A világ különböző pontjain végzett éber agyműtétek közben volt már olyan páciens, aki hegedűn játszott, gitározott vagy épp rajzfilmeket nézett. Olajbogyótöltés most először történt a műtőasztalon.

(MTI)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dr Bubo
2020. június 11. 11:06
Mivel töltötte, agyvelővel?
Dominium Magna Hungaria
2020. június 10. 19:35
Ez a legolaszabb dolog, amit valaha hallottam
hini
2020. június 10. 18:57
elképesztő!
Zalailáma
2020. június 10. 17:57
Hát ilyenek az olaszok: szorgos népség, egy percet nem tudnak nyugodni. Majd akkor fogtok csodálkozni, amikor egy olyan migránsról fogsz szólni a hír, akinek úgy műtötték az agyát, hogy közben ő is valaki másét műtötte. Arra is nagyon várok, amikor egy olyan szerecsenről lesz szó Amerikában, akinek színestévé-lopás közben műtötték meg az agyát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!