Növeli a vírus fertőzőképességét egy mutáció

2020. június 15. 16:54

Korábbi tanulmányok kimutatták, hogy a SARS-CoV-2 mutálódik és fejlődik a humán gazdaszervezethez alkalmazkodva.

2020. június 15. 16:54

Az új koronavírus egyik speciális mutációja jelentősen tudja növelni a vírus sejtfertőző képességét – állapították meg az amerikai Scripps Kutatóintézet szakemberei. A D614G nevű mutáció megnövelte a koronavírus jellegzetes alakjáért felelős „tüskék” számát. A vírus ezekkel kapcsolódik a sejtekhez és fertőzi meg azokat. 

A mutáció miatt a víruson lévő funkcionális tüskék száma, illetve sűrűsége 4- vagy 5-ször nagyobb” – mondta Hyeryun Choe, a pénteken megjelent tanulmány egyik szerzője. A szakemberek szerint egyelőre nem tudni, hogy ez a kis mutáció befolyásolja-e a fertőzötteknél a tünetek súlyosságát vagy növeli-e a halálozást.

Mint hangsúlyozták, további tanulmányokra van szükség a laboratóriumi körülmények között, kémcsővel végzett kísérleteik eredményeinek megerősítésére. Korábbi tanulmányok kimutatták, hogy a SARS-CoV-2 mutálódik és fejlődik a humán gazdaszervezethez alkalmazkodva. A D614G-re különösen nagy figyelmet fordítanak a kutatók, mivel a jelek szerint ez domináns mutációvá növi ki magát.

(MTI)

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyéressy Károly
2020. június 16. 00:27
Lehet ezt játszani. Csak előbb-utóbb a szigorításokat követelő nyugdíjasok és állami alkalmazottak sem fogják megkapni havi járandóságukat.
Nehidd EI
2020. június 15. 17:52
A mutálódás Isten büntetése fürjes balázsért.
Aerion
2020. június 15. 17:02
Nem hangzik jól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!