Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Pompeo: A megszállt palesztin területek zsidó telepeinek esetleges bekebelezése az izraeli kormány ügye

2020. április 22. 18:58

A Ciszjordániában létesített izraeli telepek annektálása szerepelt a Donald Trump amerikai elnök által előterjesztett béketervben is, amelyet a palesztinok elutasítottak.

2020. április 22. 18:58

A megszállt palesztin területeken lévő zsidó telepek esetleges annektálása az izraeli kormány ügye – jelentette ki Mike Pompeo amerikai külügyminiszter Washingtonban, a minisztériumban tartott szerdai sajtókonferenciáján. Az amerikai diplomácia vezetője hozzátette: az izraeli kormány ezzel kapcsolatos döntéséről Washington magánúton fejti ki majd az álláspontját az új izraeli kormány képviselőinek.

Pompeo hangsúlyozta, hogy Ciszjordánia esetleges bekebelezéséről „az izraeli kormány hozza meg a végső döntést”. Hozzáfűzte, hogy az amerikai kormányzat az ügyben „szorosan együttműködik” Izraellel. A Ciszjordániában létesített izraeli telepek annektálása szerepelt a Donald Trump amerikai elnök által előterjesztett béketervben is, amelyet a palesztinok elutasítottak.

Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő és korábbi vetélytársa, az ellenzéki Beni Ganz – akik hétfőn állapodtak meg egységkormány létrehozásáról – egyaránt támogatják a Trump-tervet. Netanjahu és az őt támogató izraeli jobboldal a zsidó telepek gyors bekebelezését sürgeti, míg a centristának tartott Ganz fokozatosabb folyamatot szeretne.

(MTI)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Emmanuel Goldstein
2020. április 23. 10:33
A palesztin telepek bekebelezése ellentétes a nemzetközi joggal. Izrael súlyos jogsértést követ el, ha végigviszi a folyamatot.
egör
2020. április 23. 10:01
Bravó! Akkor fel kell oldani a Krím miatt Oroszországgal szembeni szankciókat. (bár ott még népszavazás is volt)
szeekely
2020. április 23. 00:45
Most hallgatni kell es figyelni. Hogy hogyan kell ilyen torol metszett nazi dolgot marketingelni es eladni? Hogyan lehet egy vilaghatalmat a teruleti politika szolgalojanak szerepebe csalogatni? Hogyan kell Amerikat a zsido erdek legfobb hordozojava tenni? Hogyan kell kikenyszeriteni a diplomaciai behodolast, az asszisztalalst ehhez a hoher-munkahoz a kisorszagoktol, mint Magyarorszag? Hogyan kell bohocot csinalni a kisorszagok diplomaciajabol? Hogyan kell az apertheidet, mint korunk vezeto eszmejet es politikai ideologiajat raerolteteni a vilag kozvelemenyere? Hogyan lehet az eroszakot es fegyveres elnyomast igazolni a 21-ik szazadban? Hogyan kell 100 evvel visszaforgatni a tortenelmi ido kereket? Erdekes menet lesz. Egy biztos. Ha ehhez az annexiohoz a magyar kormany tapsolni fog es politikailag folzarkozik, azzal 100 ev utan a trianoni orszagrablok melle all es hitelesiti, magara nezve kotelezonek fogadja el a tianoni bekeszerzodest brutalis, nemzet- es orszagronto kovetkezmenyeivel egyetemben! Hiszen mi a kulonbseg?!
nempolitizálok
2020. április 22. 21:01
Akkor nekünk is lehet mondjuk az oroszokkal. A románoknál elég sok magyar telep van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!