A foci EB is elmaradhat, a BL-t felfüggeszthetik

2020. március 12. 16:25

A L'Équipe információi szerint az UEFA az EB elhalasztását fogja bejelenteni a jövő héten.

2020. március 12. 16:25

A francia lap értesüléseiről a Nemzeti Sport online oldala számol be. Eszerint március 17-én, jövőhét kedden videokonferenciát fog tartani az Európai Labdarúgó-szövetség, ahol bejelenthetik az idei labdarúgó Európa-bajnokság 2021-re történő elhalasztását. A tagállamok részéről nem számítanak ellenállásra. A L'Équipe arról ír, a tanácskozás puszta formalitás lehet, z UEFA bizottságain belül ugyanis már elhatározták, a WHO által világjárványnak minősített koronavírus miatt nem kockáztatnak, inkább elhalasztják az egész tornát, amely így 2021-ben kerülne megrendezésre.

„A döntés több szempontból is logikus lehet. Amellett, hogy nem tudni, mi lesz a vírussal néhány hónap múlva, ha addigra csillapodik, vagy akár meg is szűnik Európa-szerte, a most felfüggesztett bajnokságok befejezésére az Eb miatt nem jutna idő. Az Eb elhalasztásával viszont igen. A másik szempont természetesen az emberek egészsége, a kontinentális rendezés miatt elkerülhetetlenül növekedne a turizmus, amely a WHO eddigi tanácsai alapján csak árt a vírus terjedésének megfékezésében” – írja az nso.hu.

Ha tényleg halasztanak, az történelmi lehet, ugyanis eddig mindig négyévente rendezték meg a kontinensviadalt.
A halasztást indokolja az is, hogy valószínűleg az EB időpontjában fogják bepótolni a Bajnokok Ligája és az Európa Liga küzdelmeit, amelyek felfüggesztése szintén a jövő héten várható.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Skankhunt42
2020. március 12. 22:14
Amerikában is felfüggesztették az NBA-t. Gondolom ez is Zorbán hibája.
még fokozza
2020. március 12. 17:09
Mi lesz a stadionokkal?
OberEnnsinnen
2020. március 12. 16:49
Pedigmá' úgyvót, hogy a Nyílt Társadalom és a Soros-NGO-k mindent sínre tettek. Az így felszabadított emberiségnek immár csak össze kell csomagolni a cuccát, felülni a Soros-vonatra és belehasítani a ki.aszott korlátlan önmegvalósításba.
darázs
2020. március 12. 16:40
Akkor Orbánnal verjük a bulgárokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!