A svéd a legnépszerűbb idegen nyelv Svédországban?

2019. augusztus 16. 22:46

A Duolingo app adatai szerint igen.

2019. augusztus 16. 22:46

Az idegennyelv-tanulásra szolgáló applikáció adatai általában megfelelnek a sztereotípiáknak – a legtöbb helyen Európában angolul tanulnak Duolingóval, az angol nyelvű és az északi országok körében a spanyol a legnépszerűbb, a Balkánon pedig a német a legkeresettebb.

Mi a helyzet azonban Svédországgal? A Duolingo egy 2016-os posztjában az alábbiakkal magyarázza a jelenséget: Svédországban az elmúlt időszakban nagyban megnőtt a bevándorlók aránya, 2015-ben hatból egy svéd lakos Svédországon kívül született, ez az oka annak, hogy a svéd felhasználók 28%-a svédül tanul az alkalmazással.

Kép forrása: Maps on the web/Tumblr

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ezért regisztráltam
2019. augusztus 18. 19:17
Lássuk be (akár szomorúan is), hogy bizony van ennek pozitív olvasata is, amennyiben rácáfol arra a (jobbos) toposzra, miszerint a migrik nem akarnak, nem is próbálnak beilleszkedni... - - -
szóda
2019. augusztus 18. 08:04
Ha így haladunk, lesz még Svédországban a Svéd idegen nyelv is...
Newman
2019. augusztus 17. 23:46
A duolingo szerint, ÉN vagyok a legeresősebb a világon! CSAK SOKBA KERÜL!!!:)
KannibálTatárÚr
2019. augusztus 17. 13:03
Csak azt nem tudom, hogy ha vki idegen nyelvet tanul, miért a kihaló svédet választja? Harminc év után Svédországban sem fog tudni vele érvényesülni. Inkább a svédek tanulhatnának szualéhiul. Azzal nem csak Svédországban, de Afrikában is érvényesülhetnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!