Másfél méter jég esett Mexikóra

2019. július 01. 10:56

Sosem történt még ilyen természeti jelenség.

2019. július 01. 10:56

Nemcsak Mexikóban, sehol a világon nem fordult még elő hasonló jelenség, melyről a BBC mai cikke beszámol.

Guadalajarában, Mexikó második legnagyobb városában másfél méternyi jeges csapadék esett. Az őrületes mennyiségű jég járműveket sodort el, fákat tört ketté és házakat is elárasztott. Sérültekről egyelőre nincs hír.

A kialakult helyzet különösen meglepő annak tudatában, hogy az elmúlt napokban 30 fokos meleg volt szinte minden nap. Enrique Alfaro guadalajarai kormányzó az eset kapcsán kiemelte a klímaváltozás elleni védekezés fontosságát. „Ezek után kérdezzük meg magunktól, van-e klímaváltozás?" – jelentette ki.

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2019. július 01. 19:47
Klimaváltozás van, jön a jégkorszak. Mexikóban már be is köszöntött.
békalepcse
2019. július 01. 16:39
Biztosan összehordta a villámár, de akkor is jelentős hőtartalékkal érkezett a földre, hogy a folyékony víz és a gyors mozgás sem tudta felolvasztani. Ez csak úgy jöhetett létre, ahogy el szoktam mondani. A pára feljut a magaslégkörbe, ahonnan pusztító viharok kíséretében csap le. Ez bizonyosan magasabb légrétegből jöhetett, ahol akár mínusz ötven fokos is lehet a levegő hőmérséklete, ott megfagyva tud ilyen tartósan megmaradni.
IV. Fawkes
2019. július 01. 14:36
A XX. századi történelemben sosem értettem azt, hogy minek kellett Mexikóba jégcsákány, amivel Trockijt elintézték. Most már tudom :-)
KannibálTatárÚr
2019. július 01. 13:29
Nekem azért erős kételyeim vannak. Másfél méter jég kb. 1200 mm víznek (esőnek) felel meg. Ennyi Mo.-n kb. két és fél év alatt esik. Lehettek helyek, ahol a víz összehordta az ilyen magasságú jégkupacokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!