Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Timmermans: Határozott fellépésre van szükség, ha az EU fenntartható jövőt akar

2019. január 30. 14:00

Határozott fellépésre van szükség, ha az EU és a világ fenntartható jövőt kíván biztosítani a jólét érdekében – közölte Frans Timmermans szerdán Brüsszelben.

2019. január 30. 14:00

Az Európai Bizottság a fenntarthatóbb Európa 2030-ig szóló megvalósításáról szóló vitaanyagot terjesztett elő, amely szerint további határozott fellépésre van szükség, ha az Európai Unió és a világ fenntartható jövőt kíván biztosítani a jólét érdekében – közölte Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke Brüsszelben szerdán.

Sajtóértekezletén Timmermans hangsúlyozta, a dokumentum az unió azzal kapcsolatos elkötelezettségét tükrözi, hogy megvalósítsa az ENSZ fenntartható fejlődési céljait, ideértve az éghajlat-politikai fellépésről szóló párizsi megállapodást is.

A szöveg az Európa előtt álló kihívások áttekintése és a jövőre vonatkozó forgatókönyvek bemutatása révén arra törekszik, hogy útmutatóul szolgáljon a vitához, amely arról szól, hogy 2030-ig ezek a célok hogyan érhetők el a legjobban, és hogy ehhez az EU miként járulhat hozzá a leghatékonyabban – közölte.

(MTI)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2785
2019. január 30. 14:42
A jólétet minden réteg egy 10% életszínvonal növekedés mellett képzeli el, annyival lenne elégedett. Azután, ha ez teljesül, megint csak 10% növelés kellene! Nincs ilyen, hogy fenntartható fejlődés, mert az olyan lenne mint az előre-hátra haladás! Én szkeptikus vagyok ebben a témában!
Mich
2019. január 30. 14:34
Tehát az európai jólét érdekében ide kell hozni még több afrikait és ázsiait...?!
turáni sólyom
2019. január 30. 14:14
Az EU jövője csak az ilyen libsi Timmermansok nélkül tervezhető pozitívan. Ezek csak rontanák a helyzetet. A májusi EU választás lesz vízválasztó. Utána csak múló, rossz emlékek lesznek....!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!