Legmélyebb érzéseiről vall könyvében Michelle Obama

2018. november 09. 21:07

Egykori vetéléséről, rasszizmussal kapcsolatos tapasztalatairól és Donald Trumphoz fűződő érzéseiről is ír.

2018. november 09. 21:07

Michelle Obama volt amerikai first lady húsz évvel ezelőtti sikertelen terhességéről és mesterséges megtermékenyítéssel fogant lányainak születéséről is őszintén vall hamarosan megjelenő önéletrajzi könyvében. A korábbi amerikai first lady az ABC csatorna pénteki Good Morning America című műsorában beszélt arról, hogy „elveszettnek és egyedül” érezte magát húsz évvel ezelőtti vetélése után. Felidézte: „úgy éreztem, elbuktam, mert nem voltam tisztában azzal, hogy milyen gyakori a vetélés, mivel nem beszélünk róla. Ülünk a fájdalmukba temetkezve és azt érezzük, hogy valahogy megtörtünk”.

A most 54 éves Michelle és férje, Barack Obama volt amerikai elnök annak idején végül a mesterséges megtermékenyítés mellett döntöttek. Lányaik, Sasha és Malia ma már 17, illetve 20 évesek. „Rá kellett jönnöm, hogy mivel 34-35 éves vagyok, a mesterséges megtermékenyítést kell választanunk” – idézi a fittségéről híres egykori first lady szavait az AP hírügynökség az ABC vasárnap képernyőre kerülő különkiadásából.

Michelle Obama a Becoming című önéletrajzi könyvének jövő heti megjelenéséhez időzítve beszélt életének ezen szakaszáról. Memoárjában őszintén mesél chicagói gyermekkoráról, a rasszizmussal való szembesülésről és, hogy milyen volt az Egyesült Államok első fekete bőrű first ladyjének lenni. A Becoming a közelmúlt éveinek egyik legjobban várt politikai vonatkozású könyve, mivel Michelle mindig is meglehetősen szűkszavúan beszélt a Fehér Házban töltött éveiről. Az ilyen típusú könyvek népszerűségét mutatja, hogy annak idején Hillary Clinton és Laura Bush volt amerikai first ladyk memoárjai is bestsellerek lettek.

Michelle Obama őszintén ír a Donald Trump amerikai elnökkel kapcsolatos negatív érzéseiről, egyebek között, hogy miként élte meg, amikor megtudta, hogy Trump követi férjét az ovális irodában. A Becoming című könyvet népszerűsítő turné kedden kezdődik a chicagói United Centerben, ahová már több tízezren váltottak jegyet az Oprah Winfrey vezényletével zajló könyvbemutatóra.

(MTI)

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2018. november 10. 11:59
"Adakozással támogassuk az Alexandra Könyvhálózat feltámasztását, ezzel is segítve e könyv lefordítását, s kiadását!" Dr Kheopsz Téka
NewHorizon
2018. november 10. 11:42
Arról miért nem irka-firkál, hogy: - a kedves “férjét”, Barry-t egy Evie nevű transz-gender (nőnek változott férfi) babus nevelte fel Indonéziában. - amerikai és olasz dokumentum szakértők bebizonyították, hogy igenis hamisítás volt a születési anyakönyvi kivonata, amit a Fehér Ház internet oldalán publikált (azalatt, amig ott terpeszkedett) - homoszexuális életet él (Chicago-ban “bathhouse Barry”-nek, azaz fürdőház Barry-nek hivják, mivel életre szóló tagsága van a homoszexualis fürdő-klubbhoz) így nem csoda, hogy az ő elnöksége alatt terjedt el a transz-gender mánia, transz-vécék, meg egyebek. Megváltoztatta a nemi jog koncepcióit föderális programokban ami azt jelenti, hogy nem az számít, hogy születésekor fiúnak vagy lánynak állapították meg a gyereket, hanem amit az egyén választ. - Michelle maga is kisfiúnak látta meg a világot, születési neve Michael LaVaughn Robinson volt (tehát magyarul Mihály), de az interneten már nagyon sok információt eltüntettek erről a tényről. (Jó kapcsolatban lehetnek a balra hajló google-főnökökkel.) És még lehetne sorolni. A “Becoming” (Válik / Átválik) címet érthető okokból választotta. (Például: I’m becoming a woman – Nővé válok). Minden esetre, nem vagyok kíváncsi a fantázia-dús könyvére. Lehet, hogy az egész világot be tudja csapni, de saját magát nem. 1. Valami nagyon lötyög a gatyájában (térdek szétálva), ahogy kiszalad obama mögött az épületből: https://www.youtube.com/watch?v=DWkdJ90MGcI&feature=youtu.be 2. Youtube videó a fentiekről, kicsit bővebben: https://www.youtube.com/watch?v=uM9p04wym_U 3. Érdekes képek ebben a blog-ban: http://tapnewswire.com/2016/07/revelation-that-michelle-obama-is-a-man-hits-us-mainstream/ 4. Cikk: Bathhouse Barry https://rense.com/general95/onemanuel.html 5. A független “American Thinker” inspiráló helyett inkább ‘téveszmés’-nek minősiti ezt a zagyvalékot, amiért Michelle Obama, férjével együtt két könyvért 65 millió dollárt kap a kiadótól. https://www.americanthinker.com/articles/2018/02/embecomingem_michelle_obama.html
n0ri68
2018. november 10. 11:04
Mindenesetre több intelligencia sugárzik az arcáról, mint Melania botoxarcáról.
I_Isti
2018. november 10. 10:06
Az az érdekes, hogy annak ellenére, hogy átélte azt, amit egy spontán abortusz jelent egy nőnek, mégis támogatja az abortuszt, ami pedig még durvább lelki bajokkal járhat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!