Brit belügyminiszter: Továbbra is az iszlamista terrorizmus a legnagyobb veszély

2018. június 04. 12:33

Sajid Javid hétfőn ismertetett egyes részleteket a brit kormány felülvizsgált terrorizmusellenes stratégiájából.

2018. június 04. 12:33

A brit belügyminiszter szerint növekszik a szélsőjobboldali terrortámadások veszélye Nagy-Britanniában, de a legnagyobb fenyegetést továbbra is a szélsőséges iszlamista indíttatású terrorizmus jelenti.

Sajid Javid, aki hétfőn ismertetett egyes részleteket a brit kormány felülvizsgált terrorizmusellenes stratégiájából, beszédében elmondta: a brit elhárító és bűnüldöző szolgálatok az elmúlt öt évben 25 „iszlamista kötődésű" merényletterv végrehajtását akadályozták meg.

Hozzátette: a rendőrség és az elhárítás jelenleg is ötszáznál több „aktív műveletet" folytat, és háromezer olyan embert tart nyilván, akiket e terrormegelőző műveletek során a hatóságok megítélése szerint „érdemes szemmel tartani".

Sajid Javid szerint a szolgálatok nyilvántartásában 20 ezer olyan további személy szerepel, akik ellen a múltban vizsgálat folyt, és akik továbbra is veszélyt jelenthetnek.

(MTI)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vendelin
2018. június 04. 12:42
Azért a "szélsőjobboldali" terrorveszély is finoman megjelenik. Csak a politikai korrektség kedvéért. Ha ugyan nem az iszlám terroristák kifejezetten zsidók ellen tervezett akcióit jelenti ez az enigmatikus megfogalmazásmód.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!