Ghánában építene sportlétesítményeket a kormány

2017. november 23. 09:22

A helyi magyar nagykövetség megnyitása okán Szijjártó is ellátogat az afrikai országba.

2017. november 23. 09:22

November végén a közép-afrikai Ghánába látogat Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszer – adja közre a Modern Ghana című helyi lap, melynek cikkét a 444 szúrta ki.

Szijjártó egy üzleti fórum, és a ghánai magyar nagykövetség megnyitása okán látogat az országba. Magyarország Ghánába kiküldött nagykövete Szabó András lesz, aki egy helyi hírügynökségnek elmondta, a december 1-jén megrendezett üzleti fórumon a ghánai-magyar gazdasági kapcsolatok fejlesztésére fog fókuszálni.

„A Ghánával való együttműködésünk teljes mértékben gazdaságközpontú lesz” – fejtette ki Szabó, aki egyúttal felsorolta azon területeket, melyekben együttműködés várható: a vízgazdálkodás, a közegészségügy, a híradástechnika, az építőipar, a hullandékgazdálkodás, az élelmiszerfeldolgozás, a mezőgazdaság és a megújuló energia terén számíthatunk a jövőben szorosabb ghánai-magyar kapcsolatra.

Egyúttal kifejtette, a gazdaságon felül a kultúrára is figyelmet fognak fordítani: minden évben magyar zenei fesztivált akarnak szervezni Ghánában. A sportra kitérve Szabó bejelentette:

lévén, hogy Magyarország „sportnagyhatalomnak” számít, meg fogja osztani tudását és erőforrásait Ghánával, egyúttal pedig sportlétesítményeket épít majd az országban.

(Fotó: MTI) 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2017. november 23. 17:10
"Ghánában építene sportlétesítményeket a kormány" -- Részemről rendben van. De legalább húsz évre az egész elb. kormány!
Pinter68
2017. november 23. 16:07
Ésszerű döntés! Ott biztosan nem kell aggódniuk a kevés megmaradt oknyomozó sajtó vizsgálódásától.
Csigorin
2017. november 23. 14:50
Csak ne uszni tanitsak oket...
Max Wünsche
2017. november 23. 13:02
Ezért kellett hazavágni a Welsz Tamást? Arrafelé elintézett volna mindent,ráadásul olcsóbban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!