Bugár: nem lesznek előrehozott választások

2017. augusztus 08. 13:26

„Nem hiszem, hogy a koalíciós partnerek közül akár a Smer, akár mi megszavazzuk az előrehozott választásokat” – fejtette ki Bugár Béla, a Most-Híd elnöke a szlovák közszolgálati rádióban.

2017. augusztus 08. 13:26

„Ha valaki arra spekulál, hogy akkor most előrehozott választások lesznek – hát nem lesznek” – közölte Bugár Béla a szlovák közszolgálati rádió kedd reggeli műsorában. Nyilatkozatában a tegnapi kormányválsággal kapcsolatos hírekre reagálva hangsúlyozta, hogy nem terveznek előrehozott választásokat tartani Szlovákiában.

Bugár Béla azt mondta, hogy pártja tegnapi elnökségi ülésén felhatalmazták, hogy a kormánykoalíció fenntartása érdekében partnereivel tárgyalásokat folytasson. A politikus biztos afelől, hogy nem készül otthagyni a koalíciót, kitart a legnagyobb kormánypárt Smer mellett. A rádióinterjúban úgy fogalmazott: „Nem hiszem, hogy a koalíciós partnerek közül akár a Smer, akár mi megszavazzuk az előrehozott választásokat. Márpedig enélkül nincs meg a 90 szavazat, és ekkor igenis egy hivatalnokkormány fogja működtetni a dolgokat. És akkor nagyon kíváncsi leszek, hogy a Szlovák Nemzeti Párt ezt milyen szájízzel fogja nézni”.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy terveznek-e a kormányzatban személyi változásokat eszközölni, azt mondta, hogy az nem érkezett el az idő ahhoz, hogy a kormánykoalíción belüli erőviszonyokat átrendezzék. Mindemellett Bugár valószínűnek látja, hogy egy tárgyalás alatt nem tudnak mindent tisztázni az érintett felek, így feltételezhető, hogy egy tárgyalássorozat kezdődhet el.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tóth mária
2017. augusztus 08. 15:53
Gerinctelen senki!
rajgy
2017. augusztus 08. 15:41
".....Bugár: nem lesznek előrehozott választások......" Hivatásos politikus. (Egy tálból cseresznyéznek. Nem vesznek össze rajta.)
silenceCZ
2017. augusztus 08. 14:48
nyilván nem leszenek, mert bejött neked ez a majdnem 30 évnyi közpénzen való dőzsölés, hülye lennél ezt veszélyeztetni.
választópolgár
2017. augusztus 08. 14:47
bela bugarova mindigova igazatova mondova: Magyar szlovák égkorong meccs előtt: „mieinknek” fog szorítani. „Ha tudni akarja, kik a mieink, nos, a szlovák legénység jobb, még ha a magyarok össze szedték is magukat. Feltételezem, a szlovák csapat győz” - magyarázta a SITA hírügynöksgének Bugár Béla.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!