60 toronyház már el is bukott a gyúlékonysági teszten

2017. június 26. 09:30

Eddig hatvan megvizsgált nagy-britanniai toronyházról derült ki, hogy ugyanolyan gyúlékony burkolattal van fedve, mint amilyennel a Grenfell Tower volt.

2017. június 26. 09:30

A biztosítók már egy hónappal a Grenfell Tower kigyulladása előtt figyelmeztették a brit kormányt, hogy baj lehet a gyúlékony külső burkolatokból –tudatta vasárnap a brit biztosítók szövetsége (ABI). Közleményük szerint már 2009 óta sürgetik a kormányt, hogy vizsgálják felül a az épületek tűzbiztonságára vonatkozó előírásokat.

A június 14-i katasztrófa után – melyben 79-en vesztették életüket – meg is kezdődött az országos tűzbiztonsági felülvizsgálat, melyben eddig 60 toronyház bukott el. Minden épület, amelyet megvizsgáltak, elbukott a gyúlékonysági teszten – ismertette Sajid Javid önkormányzatokért és helyi közösségekért felelős miniszter.

A hétvégén az észak-londoni Camden kerület öt toronyházából csaknem négyezer lakót már ki is költöztettek, az épületek ugyanis ugyanolyan burkolóelemekkel vannak fedve, mint a Grenfell Tower.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
teljesenertelmetlen
2017. június 26. 15:59
Könnyű belátni, hogy egy ilyen izé nem való emberi tartózkodásra. Bármivel burkolják. És még csak fel sem kell gyulladnia.
kizökkentidő
2017. június 26. 13:42
Jó hír a terroristáknak, hogy az újságok címlapjain is tájékozódhatnak Britannia gyenge pontjairól
Apáczai
2017. június 26. 10:30
Balkán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!