Svéd lap: Verik a menekülteket a magyar határon

2017. március 06. 09:09

A magyarok a legkegyetlenebbek a határt illegálisan átlépőkkel szemben – derül ki az Aftonbladet, svéd újság egyik riportjából. A menekültek brutális bánásmódról számolnak be: többek között gumibottal ütlegelik őket.

2017. március 06. 09:09

Agresszívan lépnek fel a határőrző rendőrök a Szerbiából érkező illegális bevándorlókkal szemben – írja egy svéd lap, az Aftonbladet az egyik cikkében.

A lap egy belgrádi riportjából kiderül, többen is a határátlépők közül brutális bánásmódban részesültek: gumibottal fejre mért ütésekről és kutyaharapásról nyilatkoztak.

Andrea Contenta, az Orvosok Határok Nélkül szervezet helyi koordinátora nem erősítette meg a bevándorlók nyilatkozatát, de hozzátette, sokan sérülésekkel térnek vissza Belgrádba. „Nem tudjuk, nem is fogjuk megállapítani, hogy mi történt pontosan. A sérülések azonban ököllel, gumibottal mért ütéseket, kutyaharapásokat jeleznek” - számolt be Contenta.

A magyar déli határon jellemzőek a brutalitások - írja a cikk. A határátkelők elmondása szerint könnygázzal fújták le őket, elvették értékeiket, és le is vetkőztették őket. Bulgáriában és Törökországban is jellemző a kegyetlen fellépés, mégis a magyar rendőrséget tartják a legerőszakosabbnak - számol be a riport.

Magyarország stockholmi nagykövetsége nem ismerte el a vádakat, azzal védekezett, hogy a civil szervezetek meggyőződés nélkül hisznek a beszámolóknak, anélkül, hogy azok tényszerűségét ellenőriznék – írja az Aftonbladet.

Összesen 265 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2017. október 30. 01:53
Íme egy "svéd" iskolai osztály: https://themuslimissue.files.wordpress.com/2016/03/sweden-elementary-school-class.jpg
tango47
2017. május 29. 00:23
Angol tudósok pedig arról nyilatkoztak, hogy a svéd újságírók nótórius hazudozók.
hini
2017. március 28. 10:57
amerikában meg a négereket verik .. istenem,hogy mekkora egy hazug tetvek vagytok! virággal persze tényleg nem köszöntjük őket,és disznótorosra sem invitáljuk őket!
hini
2017. március 28. 10:57
felmondtad a ballib mantrát,leülhetsz,egyes!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!