Trump: Számítok Obama tanácsaira

2016. november 10. 20:16

Trump megbeszélést folytatott a Fehér Házban Obama elnökkel, akivel mint állította, korábban soha nem találkozott, és jó embernek nevezte a leköszönő elnököt.

2016. november 10. 20:16

Barack Obama és Donald Trump másfél órán át tárgyalt egymással csütörtökön a Fehér Házban. A még hivatalban lévő és a megválasztott amerikai elnök - mint Obama rövid nyilatkozatában elmondta - széleskörű megbeszéléseket folytatott, amelyben bel- és külpolitikai kérdéseket egyaránt érintettek. Ez volt a hatalomátadás első hivatalos lépése. Obama elnök kiválónak nevezte a megbeszélést, Trump pedig közölte: számít a leköszönő elnök tanácsaira. A találkozó után a két politikus nem tartott sajtótájékoztatót, hanem a közös fotózás alkalmával pár mondatos nyilatkozatot tett.

Obama: Mindent megteszünk Trump sikeréért

Obama elnök azt hangsúlyozta, hogy nagyon fontos az ország újraegyesítése, annak érdekében is, hogy az Egyesült Államok szembe tudjon nézni a kihívásokkal. Mi minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy ön sikeres lehessen, fordult Obama Trumphoz. Obama nagyon bátorítónak nevezte, hogy Donald Trump kifejezett érdeklődést tanúsított a közös munka iránt, az ország jövője szempontjából fontosnak nevezte az együttműködést.

Trump számít Obama tanácsaira

Szintén rövid nyilatkozatában Donald Trump kifejtette: megtisztelve érzi magát, hogy megbeszélést folytathatott Obama elnökkel, akivel mint állította, korábban soha nem találkozott, és jó embernek nevezte a leköszönő elnököt. Elmondta: sok fontos kérdést megbeszéltek, köztük nehéz ügyeket. Donald Trump elmondta: arra számít, hogy még több találkozója lesz Barack Obamával, és számít a tanácsaira is.

Míg a két politikus tárgyalt, a jelenlegi first lady, Michelle Obama megmutatta a Fehér Házat a leendő first ladynek, Melania Trumpnak. Közben a két politikus tájékoztatójára várakozó újságírók felfigyeltek arra, hogy Trump veje, Jared Kushner hosszasan beszélgetett Denis McDonough Fehér Ház-i kabinetfőnökkel, és ebből azt a következtetést vonták le, hogy a Trump kampányában befolyásos szerepet játszó Kushner lehet a következő kabinetfőnök a Fehér Házban. A megbeszélés után Donald Trump és kísérete a Capitoliumra indult, ahol republikánus és demokrata párti törvényhozókkal találkozik. Délután Joe Biden és felesége találkozik Mike Pence leendő alelnökkel és feleségével.

(MTI)

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Megmondó kapitány.
2016. november 11. 12:08
Az itthoni politikai elit tanulhatna ebből.
Harangláb
2016. november 11. 00:27
Miért, jobb lett volna, ha azt mondja az orális szobában, hogy számít a Clinton tanácsaira??? :)
választópolgár
2016. november 11. 00:22
vajon mire akartak asszociálni a tramp mögé rakott fekete fejjel?
Bicska Maxi
2016. november 10. 22:41
Állítólag amikor Obama mondott egy érthető mondatot kapott egy banánt Trumptól. Obama ezt nem értette. Ezért Trump tájékoztatta Obamát, hogy megkapta a titkosszolgálat jelentését , hogy Obama vérvizsgálata szerint közelebb áll a majmokhoz mint az emberekhez. Obama egy csendes mak-mak-al nyugtázta. De ezért már nem kapott banánt. Ámerika a választás után azt hazudja, hogy az elnökök együtt dolgoznak, mert ez az ország érdeke. Vélhetően elbeszélgettek a csajokról és a majomlányokról, majd mindkettő ment a dolgára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!