Felfüggesztettet kér az ügyészség a calais-nál migránsokat ijesztgető kamionosra

2016. szeptember 11. 15:28

Közúti veszélyeztetés miatt felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza az ügyészség Jeddi Árpád Levente kamionsofőrrel szemben, aki arról híresült el, hogy tavaly ősszel videóra vette, ahogy ráhúzza a kormányt a Calais-nál az út szélén haladó migránsokra.

2016. szeptember 11. 15:28

A Mandineren is látható volt tavaly novemberben az a videó, melyen egy magyar kamionsofőr ráhúzza a kormányt az út szélén, a leállósávban gyalogló migránsokra Calais-nál. Eközben a férfi folyamatosan szitkozódott, és azzal fenyegetőzött, hogy leszúrja őket, mert megpróbáltak felmászni az autójára és behajtották a visszapillantó tükrét.

A kamionos, Jeddi Árpád Levente most kapta meg a vádiratot, amit közzé is tett a Facebookon. Eszerint az ügyészség közúti veszélyeztetés miatt felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozza, valamint azt, hogy mellékbüntetésként tiltsák el valamennyi időre a járművezetéstől – írja az Index. A vádiratból kiderül továbbá, hogy Jeddi kábítószerrel való visszaélés miatt már volt büntetve.

Jeddi a Facebook oldalán úgy kommentálta a vádiratot, hogy az ügyészség nem vette figyelembe, hogy a normál körülményekhez képest őt folyamatos szélsőséges inzultusok érték és nem is volt esélye, hogy betartsa a közlekedési szabályokat, miközben „nyílt támadás, nyilvános rongálás áldozatául esett”. Azt is hangsúlyozta, hogy magatartásával sem személyi sérülést, sem dologi kárt nem okozott. (Ez ugyanakkor nem is szükséges a közúti veszélyeztetés megállapításához.) Felrója továbbá, hogy az ügyészség meg sem kíséreli az egyéb szabálysértők (feltehetően a migránsok) felelősségének feltárását.

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2016. szeptember 17. 16:54
A vádat terjesszék ki az angolok ellen is, mert ugyanott ők falakkal akadályozzák meg a migránsok behatolását az utakra!
Öreg
2016. szeptember 17. 16:54
A vádat terjesszék ki az angolok ellen is, mert ugyanott ők falakkal akadályozzák meg a migránsok behatolását az utakra!
paraklétosz
2016. szeptember 17. 09:43
Miután az összes arra kóborló migráncsot megbüntették! Addig ... álljon féllábon a T. Ügyészség.
lajkakutyus
2016. szeptember 17. 02:06
Kedves kamion sofőrök, nem kell filmfelvételt készíteni arról, amit a saját védelmetekben tesztek. (A francia, német, stb. rendőrség helyett.) Mert nem a sztrádán örjöngő csőcseléket büntetik meg, hanem benneteket, becsületes dolgozó embereket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!