Republikánus konvenció: Mike Pence elfogadta az alelnökjelöltséget

2016. július 21. 09:11

Elfogadta a vonatkozó felkérést Mike Pence indianai kormányzó a szerda esti amerikai republikánus konvención, így ő lett Donald Trump alelnökjelöltje.

2016. július 21. 09:11

Mike Pence indianai kormányzó szerda este a clevelandi republikánus konvención elmondott beszédében elfogadta a felkérést, hogy az amerikai elnökjelöltté választott Donald Trump alelnökjelöltje legyen.

A konzervatív, korábban a Tea Párttal rokonszenvező politikus egyúttal felhasználta az alkalmat arra is, hogy bizalmat keltsen Trump iránt a még kétkedő konzervatívokban is.

Pence a személyes történetével kezdte beszédét, elmondta, hogy ír bevándorlók gyermeke, szerényen éltek, a házuk végében kukoricaföld húzódott, és a szülei rengeteget dolgoztak. Édesanyja is megjelent a konvención, őt az egybegyűltek felállva és zúgó tapssal köszöntötték.  

Félórás beszédében Mike Pence bírálta Hillary Clintont, a demokraták várható elnökjelöltjét. Figyelmeztetett arra, hogy ha Clinton lesz az elnök, akkor szerinte a szövetségi legfelsőbb bíróság kinevezendő új bírája liberális lesz, az alkotmány fegyverviselést garantáló második kiegészítése veszélybe kerül, és kitért Clinton vélt külpolitikai tévedéseire is. 

Az alelnökjelölt hangsúlyozta, hogy a republikánus párt készen áll: „Amikor megválasztjuk Donald Trumpot, az Egyesült Államok negyvenötödik elnökét, akkor ismét naggyá tesszük Amerikát” – fogalmazott.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2016. július 21. 10:25
"Elfogadta a vonatkozó felkérést Mike Pence.." ----------------------- Naná! Nem annyira hülye ez Mike gyerek, hogy ellensége legyen a saját zsebének.
I_Isti
2016. július 21. 09:22
"Tea party" mint párt? :)
matschka
2016. július 21. 09:18
Vigyék a felcsútit! Dollárból még nincs milliárdja!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!