Bevándorlás: újabb magyar rendőrkontingens indult Macedóniába

2016. július 25. 09:19

Huszonöt magyar rendőr megy Macedóniába hétfőn, ez a Balkánon található országba küldött hatodik kontingens. A rendőrök harminc napot töltenek Macedóniában, elsősorban járőröznek majd. A fő feladat az illegális határárlépések megakadályozása.

2016. július 25. 09:19

Újabb magyar rendőrkontingens indult útnak Macedóniába hétfő reggel, a huszonöt emberből álló egység a macedón-görög határszakaszon teljesít majd szolgálatot. 

A rendőröket Papp Károly országos rendőrfőkapitány búcsúztatta Budapesten, a Készenléti Rendőrség központjában. Az altábornagy elmondta, hogy a kontingens harminc napig teljesít majd szolgálatot Macedóniában, járőr-, kísérői és őrzési feladatokat ellátva.

Megjegyezte, hogy ez már a hatodik olyan magyar rendőri egység, amely Macedóniába indul, a korábbi öt kontingensben hetvennyolcan utaztak ki.

Felidézte, hogy az elmúlt egy évben tíz országban mintegy kétszázhetven magyar rendőr látott el határrendészeti feladatokat, a fogadó országok rendőri vezetői mindenhonnan magas szintű munkáról és tevékenységről adtak visszaigazolást. Legnagyobb létszámban Szlovéniába, Szerbiába, Macedóniába és Görögországba utaztak magyar rendőrök.

Kiemelt feladatok

A most kiküldött egység a macedón rendőrség irányításával és felügyeletével, saját felszerelésével látja majd el tevékenységét. A rendőrök kiemelt feladata lesz az államhatárok jogellenes átlépésének megakadályozása, a szabályozott belépés biztosítása, a lezárt balkáni útvonalon a migránsok mozgásának ellenőrzése – közölte Papp Károly.

Ezenkívül hatékonyan közre kell működniük az embercsempészet megelőzésében, valamint az embercsempészek felderítésében is – mondta, hozzátéve: idén mintegy száznyolcvan eljárást indítottak Magyarországon embercsempészet miatt.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nannyó
2016. augusztus 28. 21:44
Érdeklődöm, hogy a németek, belgák, dánok, skandinávok hány rendőrt, katonát küldtek eddig Európa határainak megvédésére?!
Energetikus
2016. július 26. 13:50
a szlovákok a szlovák határt védig, ha kell - bármilyen messzi is ... - az valóban szimpatikus, hogy mégha itt-ott böffent is egyet a kormányfö, de nincs "nemzeti-migráns-ellenes-hergelés" - söt nem is plakátólja teli az országot mindenféle hazug üzenetekkel ...
robag
2016. július 25. 18:55
Jó munkát nekik. Értünk is teszik.
nick89
2016. július 25. 13:19
És Afganisztánba hány katonát küldtek? Hármat? Vagy 150-et? És miért nem fordítva? A tüzet nem benzinnel kellene oltani, barmok!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!