Orlando-tragédia: nem adhatnak vért a homoszexuálisok

2016. június 13. 11:40

A hétvégén a floridai Orlando egyik melegbárjában történt mészárlás után többek között melegek is vért adnának a sérülteknek – de a melegek nem adhatnak vért a jelenlegi szabályozás szerint.

2016. június 13. 11:40

Az eddigi adatok szerint 51 embert ölt meg és 53-at sebesített meg egy afgán származású amerikai állampolgár, Omar Mateen a floridai Orlandóban, egy melegbárban vasárnap hajnalban. Ez az eddigi legsúlyosabb mészárlás az Egyesült Államok modern kori történelmében.

 
A tragédia után ezrek adnak vért a sérülteknek, és így tenne sok meleg is – írja a USA Today. Azonban a homoszexuálisok alapvetően nem adhatnak vért a HIV és AIDS veszélye miatt. 
 
A melegek véradása régóta meg van tiltva az Egyesült Államokban. A szabályozás 2015-ben változott úgy, hogy egy meleg férfi is adhat vért – ha az azt megelőző 12 hónapban nem volt szexuális kapcsolata más meleg férfival. A „National Gay Blood Drive” nevű szervezet szerint ez a szabályozás még mindig diszkriminatív, mert szerintük alapvetően a szexuális irányultságuk és nem orvosi vagy tudományos okok miatt nem adhatnak vért a homoszexuálisok.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2016. június 13. 15:58
"nem adhatnak vért a HIV és AIDS veszélye miatt. " Csak kérdem: A kettő nem ugyanaz? Amúgy meg a demokrácia hazájában nagy az ellentmondás. Pride az kell, de a vérüktől Isten ments! ???
József42
2016. június 13. 15:06
Leírom most pedig ide, hogy mi a véleményem az Orlando-ban történt eseményről, ahol egy muzulmán szitává lőtt egy csomó homárt... Az idióta ballibák, most ugyanezt próbálják tenni, mint szilveszterkor Kölnben történtek után: megpróbálják az ügyet az egyik számukra kedves agendába beleilleszteni. Akkor a szokásos „patriarchális disznó férfiak vs. gyenge nők” genderharcos narratívát próbálták tolni, holott mindenki tudta, hogy nem az a dolog tanulsága, hanem az, hogy ezek a füstösök barbár vademberek, nem tartoznak ide, és menjenek vissza faszomisztánba. Mostanában bármely terrorcselekménynél az volt a recept, hogy kreáltak valami ál-feszültséglevezető módit, "vonuljunk fel a szeretetért, a gyűlölet ellen" és hasonlók, csak nehogy meg kelljen kérdőjelezni a muzulmánsimogató, bevándorlópárti politikát. A mostani Orlando-i ügyet is fel akarják húzni egy „patriarchális homofób disznó férfiak vs. szegény buzik” vonalra, holott ebben a sztoriban sem a buzik a lényeg, hanem hogy kokeróéknál ez az ügyek „bevett” kezelési módozata: lefejezés, robbantás, legéppuskázás. Ehhez a radikális iszlám esetén nem is kell buzinak lenned, elég ha csak valamiért nem tetszik nekik a pofád. Azt, hogy épp buzikat lőttek le, az semmivel sem befolyásolja ezt az alaptanulságát. A holland Pim Fortuyn példáját követve a nyugati világban egyre több buzi fogja belátni, hogy jobb lesz, ha elengedik a kultúrmarxisták kezét, ugyanis az a nyakukra importálja az őket megölni szándékozó kokerókat. Mert a fehér keresztény konzervatívok ugyan nem akarnak buziházasságot, de fel se robbantgatják őket… Ugyanígy: egyre több diaszpóra zsidó (olyan régi vágású libsik, mint Konrád György vagy Kertész Imre) látja be, hogy a kokerók nyugatra eresztése jobban veszélyezteti őket, mint a klasszikus nyugati antiszemiták. Franciaországban a zsinagógákat nem Le Pen hívei gyújtják fel, hanem az arabok... A forradalom felfalja gyermekeit, látszik, hogy megy a feszengés, amikor a ballibek szent tehenei közül az egyik bántja a másikat, és nem lehet ráhúzni egyik bevett narratívára sem. Ilyen az amikor a védett növényt a védett állat eszi meg.
Gombóc XVI. Artúr
2016. június 13. 12:40
"A „National Gay Blood Drive” nevű szervezet szerint ez a szabályozás még mindig diszkriminatív, mert szerintük alapvetően a szexuális irányultságuk és nem orvosi vagy tudományos okok miatt nem adhatnak vért a homoszexuálisok." De nyilván egy szakembert sem kérdeztek meg erről, nehogy kiderüljön az igazság...
Vén Csataló
2016. június 13. 12:28
Megsúgom: a náthások sem adhatnak vért. Ami égbekiáltó diszkrimináció a náthásokkal szemben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!