Greenpeace: Az USA nyomást gyakorol Európára

2016. május 02. 09:34

A szervezet szerint a TTIP szabadkereskedelmi egyezmény botrányos a környezet- és a fogyasztóvédelem szempontjából.

2016. május 02. 09:34

Egyre többen ellenzik az az Európa és az Egyesült Államok között kötendő szabadkereskedelmi egyezményt. Úgy vélik ugyanis, hogy a megállapodással az amerikai fél nyomást akar gyakorolni Európára, hogy engedjen az egészségügyi és környezeti normáiból a kereskedelemben – tudósít az Euronews.

Az ügyről eddig csak kiszivárgott információkból lehetett tájékozódni, a Greenpeace azonban hétfőn teljes terjedelmében nyilvánosságra hozza a több száz oldalas dokumentumot. 

„Azért tesszük közzé a dokumentumokat, mert nem átlátható a közvélemény számára a transzatlanti kereskedelemről szóló tárgyalási folyamat. Botrányos az ügy a környezet- és a fogyasztóvédelem, illetve félmilliárd európai munkajogának védelme szempontjából is” – mondta Stefan Krug, a német Greenpeace képviselője.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2016. május 02. 20:23
Lényege, ha az ebayen, amazonon rendelsz nem kell áfát vámot fizetned. Persze ennél sokkal több.
Akitlosz
2016. május 02. 16:00
Úgyis az lesz, amit Amerika akar. Az EU nem mer lázadni.
mokány
2016. május 02. 15:17
Eb ura fakó!
Kanóc
2016. május 02. 15:13
Ócska propaganda, ami arra a faék-egyszerűségű reakcióra épít, hogy 100-ból 99-en választási kényszert éreznek, hogy pro, vagy kontra. Miközben egy tőről fakad mindkét szélhámosság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!