Schiffer: A Mandinernek adott interjú még nem jelent pálfordulást

2016. február 24. 10:28

Schiffer Andrással készített hétfőn megjelent interjúnkban az LMP társelnök-frakcióvezetője önkritikát gyakorolt a migráció kérdésében tett korábbi nyilatkozatait illetően. A politikus most elmondta, hogy nincs abban semmi szégyellnivaló, ha valaki az idő múlásával jobban rálát egyes krízishelyzetekre.

2016. február 24. 10:28

Schiffer András, az LMP társelnöke szerint a migráció kérdésében tett korábbi nyilatkozatai és a Mandinernek adott interjúban elmondottak nem jelentenek pálfordulást. 

A politikus szerdán a Kossuth Rádió 180 perc című reggeli műsorában azt mondta, tavaly, amikor a migráció kérdése téma lett a magyar belpolitikában, benne is azok a reflexek működtek, hogy milyen migrációs kihívásokkal kellett szembenézni a 20. században, milyen menekültügyi helyeztek voltak és azokra mi volt a tisztességes válasz. Az idő múlásával — és ebben semmi szégyellnivaló nincs — jobban rálátni a különböző krízishelyzetekre, amelyek természetében eltérő helyzetek, mint amilyenekkel Európa és Magyarország szembesült a 20. században — fogalmazott. Schiffer András szerint az, amivel most szembenézünk, nem „klasszikus menekülthelyzet”, hiszen nem lehet tudni, hogy milyen harci területekről hányan kelhetnek útra.

Schiffer úgy vélte, hamis a „határvédelem vagy kvóta” szembeállítás. A határvédelmet meg kell oldania Európának, de amikor közös európai megoldásokat sürgetünk, akkor hitbéli kérdést csinálni a kvótából fatális tévedés — mondta. Azok a javaslatok, amelyeket eddig az Európai Tanács asztalára kerültek, működésképtelenek, ha közös európai megoldásban gondolkodunk, akkor nem tudjuk kizárni a „kvótaszerű” megoldást — tette hozzá.

Az LMP társelnöke a köznevelési kerekasztalról azt mondta, a kormány érdemi egyeztetés helyett „bábozik”. Amit köznevelési kerekasztalnak hívnak, az az 1970-es, 1980-as évekből már ismert módszer, „a hatalom körülveszi magát olyan szervezetekkel, amelyek a kormány tenyeréből esznek, egyébként a közoktatás működéséhez semmi közük nincsen” — fogalmazott.

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rike
2016. április 15. 22:59
Ugyan! Schiffer Orbán csicska. Orbán pénzeli. Habony mondja meg a véleményét. Tipikus komcsi, Orbánostul.
trespass
2016. március 08. 11:16
Hiába na, az emberi test és elme csodákra képes. Kis koncentrálással rugalmassá válhat még a gerinc is.
választópolgár
2016. március 06. 05:48
Hazugság hogy egy politikusnak látszó tárgy nem jól ítélte meg a helyzetet. Pontosan látja érti és tudja, csak mindig ahoz igazítja az álláspontját, ahogy a "nemzetközi helyzet" fokozódása az ÉRDEKEI tekintetében megkívánják: https://www.youtube.com/watch?v=AvJzw_Z55eE
Antigoné
2016. február 27. 13:57
Egyetértek. Üdv
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!