A magyar határ közelében szállásolna el migránsokat Románia

2016. február 04. 09:59

A Szatmár megyei Tasnádon akar menekültszállást nyitni a román kormány. A településen a tervek szerint mintegy hatszáz, elsősorban szír migránst szállásolnának el. A kisváros vezetése és lakossága is tiltakozik.

2016. február 04. 09:59

A magyar határtól mintegy harminc kilométerre fekvő Tasnádon nyitna menekültszállót a román kormány. A Szatmár megyei településen hatszáz, elsősorban szír migránsnak adnának átmeneti otthont, annak ellenére, hogy mind a település vezetése, mind a lakosság élesen tiltakozik ez ellen – írja a Magyar Idők.

Kereskényi Gábor, az RMDSZ Szatmár megyei parlamenti képviselője a lap megkeresésére elmondta: a kormány illetékesei senkivel nem egyeztettek előzetesen, még az önkormányzat tagjait sem értesítették az elképzelésről. „Amint tudomást szereztünk a tervekről, tiltakozó akció indult, sikerült összegyűjteni több ezer aláírást. Jómagam interpellációt nyújtottam be Petre Toba belügyminiszternek, erre azonban a mai napig nem kaptam hivatalos választ” – mondta a képviselő. Szerinte Szatmár megye földrajzilag sem indokolt helyszín, hiszen több mint 500 kilométerre van a délnyugati határrésztől, ezért ésszerűbb volna Temes vagy Krassó-Szörény megyében elhelyezni a migránsokat. „A legjobb megoldás az lenne, ha Románia is kerítést húzna az adott határszakaszra. Talán még nem késő észbe kapni, hiszen a menekültáradat nem fog enyhülni” – vélekedett.

 A román belügyminisztérium a Tasnádon található régi csendőrlaktanyában helyezné el a menekülteket, ennek korábban csak egy részét újították fel.

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Európai
2016. május 16. 14:43
Románia nem tagja a Schengen-i Szerződésnek, tehát a magyar/román határ nem szengeni belső határ. Magyarország okosan tenné,ha válaszlépésként, a román menekülttáborok körzetében megépítené a natodrótos kerítést.Szárnyaskapukat 50 kilométeres szárnyakkal. Különben a menekülttáboroktól függetlenül is elkezdeném a román határon a kerítésépítést!
Fahrenheit 451
2016. február 18. 11:04
cáfold ízibe, de egyszerűen.. :p
Fahrenheit 451
2016. február 18. 11:04
"jó távol akarja őket tudni a nagyobb városoktól." nem úgy, mint a magyarok, akik térképpel, ellenőrizetlenül hajtották át a migránsokat az országon és fővárosán: Csak rémisztgetés céljából hajtották át őket Pesten.
Fahrenheit 451
2016. február 18. 11:04
Jav.: "jó távol akarja őket tudni a nagyobb városoktól." nem úgy, mint a magyarok, akik térképpel, ellenőrizetlenül hajtották át a migránsokat az országon és fővárosán: http://vastagbor.atlatszo.hu/2015/07/14/vakterkep/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!