Közép-Európa tíz legfontosabb városa

2015. december 09. 17:07

Vajon mely városokat érdemes meglátogatni Közép-Európában, ha a térséghez soroljuk Ausztriát és Svájcot is?

2015. december 09. 17:07

 Érdekesen értelmezi Közép-Európát Mark Wolters: Németország nem tartozik bele a fogalomba, ám Ausztria és Svájc igen. Wolters szerint a tíz, mindenképpen meglátogatandó város a térségben: Prága, Bécs, Budapest, Salzburg, Pozsony, Krakkó, Ljubljana, Cesky Krumlov, Gdańsk és Luzern.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yanoo
2016. január 11. 18:29
Prága másképp szép, mint Budapest.Aki jobban vonzódik a középkor hangulatához, annak Prága szebb ( én ilyen vagyok), aki inkább a modernebb szecesszióót szereti jobban, annak Budapest a szép.Nehéz különbséget tenni.Ez olyan, hogy kinek a Reál madrid, kinek a Barcelona.( Nekem a Liverpool). Bécs és Budapest hasonlít egymáshoz, csak Bécsben kevesebb a fehér ember... Luzern kivételével az összes városban jártam már, nekem Prága a kedvencem, utána Krakkó jön.( Budapesten lakom, így erre nem szavazok, mert nyilván jobban ismerem előnyeit, hátrányait, mint a többinek.) Cesky Krumpli nagyon szép város, de kifejezetten túristacenter.Olyan, mint Salzburg,csak nem olyan émelyítően.Ljubjana rendezett, csendes, olyan mint Győr, semmi extra.Gdansk detto.Pozsony meg...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!