AFP: Németország megvonná a juttatásokat egyes menedékkérőktől

2015. szeptember 17. 16:13

Az AFP francia hírügynökség szerint arra készül a német kormány, hogy nem biztosítana juttatásokat azoknak a menedékkérőknek, akik más EU-tagországból érkeztek Németországba, és csak az adott tagállamba való visszautazásukhoz nyújtana támogatást. Az értesülést egyelőre nem kommentálta senki a német kormány részéről.

2015. szeptember 17. 16:13

Az AFP francia hírügynökség csütörtöki értesülése szerint a német kormány azt tervezi, hogy megvonja a menekültügyi rendszerben járó juttatásokat az uniós tagországokból Németországba érkezett menedékkérőktől.

Az AFP német hírportálokon idézett jelentése szerint a belügyminisztérium jogszabálytervezetében az áll, hogy a jövőben nem támaszthatnak igényeket a menedékkérők ellátásáról szóló törvényre hivatkozva azon menedékkérők, akik valamely uniós tagországból érkeztek Németországba, és így ügyükben a dublini szabályok értelmében nem Németország az illetékes. Az AFP szerint ezek a menedékkérők csupán arra kaphatnának támogatást, hogy visszautazzanak az adott tagállamba.

Az értesülést egyelőre nem kommentálták a belügyminisztériumban, és a szociális ellátások ügyében illetékes munkaügyi és szociális minisztériumban sem.

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2015. szeptember 18. 11:52
"nem biztosítana juttatásokat azoknak a menedékkérőknek, akik más EU-tagországból érkeztek Németországba" namost ahogy en a terkepet nezem, ezalol egyedul Svajc kivetel, de onnan nem hinnem hogy migransozon varhato... Talan ha Oroszorszag felol jonnek es atusszak az Eszaki-tengert ? :)
h.kovacs
2015. szeptember 18. 06:55
hogy lehet németországba jutni, nem eu országon keresztül ? mondjuk az északi sarkon át, tengeren ?
teljesenertelmetlen
2015. szeptember 17. 23:11
Ez embertelen eljárás! Mi lesz az emberiességi szempontokkal? Hol a szolidaritás? Mi lesz az éhező fázó sírósszemű kisgyerekekkel? Európa legsötétebb időszakára emlékeztet!
magnamater
2015. szeptember 17. 21:33
Kétféle jogcímen is visszaküldhetik őket: vagy azért, mert itt regisztrálták.vagy azért, mert itt léptekbe az EU-ba.Mért kell akkor hetekig itt etetni őket, ha mégis visszakerülnek?Ráadásul cseppet se hálásak az ellátásért,sőt, az EU is kifogásolja az ellátás színvonalát.Az olcsóbb megoldást ésszerű választani: gond nélkül tovább engedni őket,így nem ránk fognak haragudni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!